Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Music center hangszóró tesztel...

Kiskutya86 kérdése:

Music center hangszóró tesztelés utáni probléma. Mi az oka ennek és mit lehet ilyenkor csinálni? Lehetséges a javítás?

Figyelt kérdés

Van egy retro Fisher MC-929em amivel baj történt. A lényeg, hogy nem vagyok szakértő ezért kérnék itt segítséget.

A történet, hogy régebbi autóból kiszedett hangszórókat kívántam tesztelni, hogy működnek e egyátalán. (kettő 35W os illetve kettő 25W os)

A music center hátulján a gyári hangszórokat úgy lehet csatlakoztatni, hogy beledugjuk a kéteres kábelt majd egy pöcökkel rögzítjük a készülékben. Kihúztam az egyiket, és a másikat hagytam a helyén. Az üresbe pedig teszteltem. Kerítettem egy kéteres kábelt majd rákötöttem az első hangszóróra. Az 35Wos volt. Bedugtam. Majd elindítottam egy zenét. Szólt a gyári hangszóró is, illetve amit éppen teszteltem. Majd elhallgatott pár másodperc után mind a kettő. Megpróbáltam a többi hangszórót is, de még a gyári sem szólalt meg.

Kikapcsoltam a készüléket, majd bekapcsoltam. A rádió része nem világított illetve nem is reagált amikor próbáltam használni. A másik gyári hangszórót visszadugtam de mind a kettő hallgatott. Kazettát raktam be, az elindult de szintén nem hallottam. Bakelit lejátszó része is működött, de nem szóltak a hangfalak. Majd kikapcsoltam. Órákkal késöbb bekapcsoltam és a rádió része világított "megjavult" illetve az a hangszóró amit bedugva hagytam a teszteléskor az működött. A másik aminek a helyén teszteltem az nem.

Majd próbáltam felcserélni, hátha a hangfallal van baj, de nem, mert működik mind a kettő, az ottani bemenettel van baj amiben teszteltem.

Szóval ez a probléma. A hangfalak jók, az egyik bemenet jó de a másik nem. Pedig a gyári hangfalak 40W osak, szóval azt sem lehet mondani hogy annál többet eröltettem hiszen 35W os volt a hangfal aminél próbálkoztam.

Mi lehet a probléma? Mi romolhatott el? Mi történhetett? Tippem sincsen. Lehet javítani?

Köszönöm ha valaki tud segíteni.

2021. febr. 8. 12:22
 1/1 Vortrex ***** válasza:
A hangszórók teljesítménye egy elég elvarázsolt történet, gyártónként eltérő lehet az értelmezése, ezért sokkal célszerűbb az ellenállását nézni. Valószínüleg leégett az erősítője, egy műszerész talán meg tudja javítani.
2021. febr. 12. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!