Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Az erősítőkben,(sztereo,házimo...

Az erősítőkben,(sztereo,házimozi) mi az a kis trafó a nagy mellett ?

Figyelt kérdés

Sok erősítőben láttam már (képen) hogy két trafó van, van egy nagy, meg mellette van egy kicsi is.. (de az ujjabakban már kapcsoló üzemű táppal helyetesítik..

Mi célt szolgál ?

valaki tudja esetleg ? Köszönöm a választ előre is.

Itt egy kép:

[link]

2021. jan. 23. 11:04
 1/9 anonim ***** válasza:

Hirtelenjében csak a rs201-ről találtam dokumentiációt, itt is két transzformátor van.Forrás:

[link]

letöltöd majd megnézed a 30. oldal blokk diagrammját.

Annyi történt, hogy a tápellátását az mikroproceszornak teljesen elszeparálták a többi áramkörétől. A második ( kisebb ) transzformátor szerintem ezt a célt szolgálja.

2021. jan. 23. 11:23
 2/9 anonim ***** válasza:
A kisebbik 'trafó' általában zavarszűrő fojtótekercsként üzemel.
2021. jan. 23. 11:46
 3/9 anonim ***** válasza:
1-esnek van igaza, az általa linkelt rajz 30. oldalán látható a második transzformátor, amelyik a mikroprocesszor tápfeszültségét állítja elő.
2021. jan. 23. 12:40
 4/9 A kérdező kommentje:

Akkor elvileg ez egy mini power supply, a procinak ?

sony-ban is találtam ilyet,

(sony str dh 190 )

[link]

2021. jan. 23. 12:48
 5/9 A kérdező kommentje:

Megtaláltam...

Stand.by trafónak hívják,

A procit látja el árammal, hogy ne felejtse el a "dolgokat"

Plussz van valami szerepe az inditásnál is hogy ne durranjanak a hangfalak azt hiszem..

Köszönöm hogy írtatok.👍

[link]

2021. jan. 23. 13:16
 6/9 A kérdező kommentje:
2021. jan. 23. 13:33
 7/9 A kérdező kommentje:
Az STR-K740P tápegység egy készenléti kártyából áll, amely készenléti energiát biztosít az erősítő számára. Ez általában egy 5 V-os rendszer egy kis transzformátoron keresztül, és az előlapon lévő fő mikrovezérlő IC-t táplálja. Ha nem észlel rövidzárlatot a rendszerben, akkor a rendszer lehetővé teszi a fő erősítő transzformátor számára a teljesítmény fogadását. A Bando Corporation által gyártott fő transzformátor a készenléti kártya reléjén keresztül kap áramot. Amikor az erősítő védelmi módba kapcsol, a mikrovezérlő általában ugyanazon a relén keresztül vágja le a főtranszformátor áramát.
2021. jan. 23. 13:36
 8/9 Szirty ***** válasza:

"A procit látja el árammal, hogy ne felejtse el a "dolgokat""

Hogy kapcsolnád be a készüléket ami teljesen áramtalanítva van?

Hogyan érzékelné a készülék a távirányítót?

Hát főleg ezért kell a készenléti tápegység.

Amikor a távirányítóval kikapcsolod, akkor valójában nincs kikapcsolva, de szinte mindenki azt hiszi... :)

2021. jan. 23. 17:49
 9/9 A kérdező kommentje:
Igen, jogos...👍
2021. jan. 23. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!