Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ha stúdió monitort veszek,...

Ha stúdió monitort veszek, akkor abból 1 aktívat és 1 passzívat kell vennem, ugyanabból a modellből és méretből? Milyen kábelek kellenek hozzá? Tudnátok linkelni?

Figyelt kérdés

Azért írom, mert valaki azt mondta, hogy 2 aktív kell, de akkor 2 hangerő szabályozó van és nem igazán értem abban az esetben hogyan kötik össze.

Hogyan lehet beállítani különben, hogy melyik szóljon a bal hangszóróként és melyik a jobbként?

2021. jan. 20. 14:57
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha sztereót akarsz, akkor olyat kell venni amik párban vannak. Két aktív is jó, ott az lesz a bal amelyikbe az audió interfész bal csatornáját dugod, a jobb pedig amibe a jobb csatornát. Csak így külön lesz a hangerőszabályzó. A passzívak elé kell egy végerősítő, aktívat passzívval nem tudsz összekötni.
2021. jan. 20. 15:17
 2/3 A kérdező kommentje:

Értem, és milyen kábeleket kell vennem hozzájuk?

Még azt kérdezném, hogy az egyke, tehát egy darab aktív stúdió monitorokat hogyan kötik be ha tényleg stúdió melóról van szó? Ott is úgy, hogy külön hangerőszabályozón van a két aktív, ahogy leírtad?

Azért írtam az aktívat passzívval, mert pl. az olcsóbb, vagy középkategóriás 2.0 PC hangszórókat úgy kapod kézbe, hogy van egy aktív és egy passzív, és csak egyszerűen összekötöd a kettőt, egy hangerőszabályozóval.

2021. jan. 20. 17:28
 3/3 anonim ***** válasza:
A párokat itt is így kapod, de egy különálló aktívat és passzívat nem tudsz összekötni. Az aktívakat jellemzően RCA vagy 6,3-as jack kábellel tudod bekötni. A passzívak Speacon vagy XLR csatlakozóval csatlakoznak a végerősítőhöz.
2021. jan. 20. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!