Hova dugjam a jack kábelt?

Figyelt kérdés

Adott egy samsung ue32t5302ak

Tv, én 2.1-es hangfal szettel szeretném, de valamiért nincs rajt jack dugasz, mit tehetek ez esetben, hogy rá tudjam csatlakoztatni a tvre?

2021. jan. 20. 14:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes kérdés. A régi RCA-s időkben simán megoldottad volna egy piros-fehér jack anya kombóval. Ma sajnos ezeket a semmire való tv-ket már csak optikai kábellel tudod csatlakoztatni,amihez ilyesmi kell: [link]

Ezért jobbak a régi tv-k.

2021. jan. 20. 14:28
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha van rajta rca hangkimenet, akkor egy rca-jack kábel kell. Ha scart, akkor egy scart-rca csatlakozó, abba mehet az rca-jack kábel. Ez mind passzív analóg átalakítás, így nem lesz minőségromlás. Ha nincs ilyen, csak optikai, akkor egy optikai-jack adapter kell. Ez már aktív átalakítás, minőségromlást okozhat.
2021. jan. 20. 14:30
 3/11 anonim ***** válasza:
70%
#2 A mai TV-ken már az RCA/komponens is csak bemenet. Erre lehet, hohy csak a optikai kimenet lesz a megoldás.
2021. jan. 20. 14:34
 4/11 anonim ***** válasza:
50%
#3 nekem a Samsung okostévémen van scart. Igaz nem egy mai csirke, de nem is első generációs.
2021. jan. 20. 14:37
 5/11 anonim ***** válasza:
Hát ezzel én is megszívtam pontosan e miatt, így a tv kikötött a konyhában, az új tv vásárlásakor jobban oda figyeltem, az új tv-n van audió kimenet.
2021. jan. 20. 14:38
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom miért nem lehet legalább egy nyomorult jack csatlakozót beletenni ezekbe a tv-kbe, beraknák fülhallgató gyanánt, aztán el van intézve. Vagy rca audio kimenet. Megvannak b..va ezzel az optikai kimentettel, holott a legtöbb háztartásban hangfalak csatlakoztatási lehetősége: Jack, rca, kész.
2021. jan. 20. 16:33
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2021. jan. 20. 19:00
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen igazad van. Mintha nem férne el rajta egy jack. Inkább a pénzre mennek, mert míg egy jack kb 300Ft, egy optikai kábel akár 1200Ft is lehet.

2021. jan. 20. 19:02
 9/11 anonim ***** válasza:
2021. jan. 20. 19:14
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze kompozit csatlakozó az van rajta, ha jól láttam a leírást, pedig az is elég régi csatlakozási típus, a pláne az, hogy amikor lett is volna valami értelme, hogy van, akkor se tudta 10-8 ember, hogy mire való. Használták a scart-ot, rca-t vagy hdmi-t. Mindegy, úgy látszik itt más megoldás nem lesz, csak optikai - rca átalakító.
2021. jan. 20. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!