Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mit tudnék tenni az alábbi...

AKerZso kérdése:

Mit tudnék tenni az alábbi problémával?

Figyelt kérdés
Dell Inspiron 15-ös laptopom van. Mint azt megtudakozódtam egy családtagomtól, egy ilyen laptopnak simán négy évet de akár öt évet is ki kell szolgálni, (már ha rendeltetésszerűen használják) Körülbelül pont ennyi időre terveznek egy ilyen laptopot, ha jól tudom. Szóval a lényegre térve, olyan problémám van, hogyha úgymond "standby" üzemmódban van, az asztal van megnyitva és semmi sem fut, akkor kb. a legutóbbi használattól egy óra időt számítva, egyszer csak fogja magát és újraindul a gép. Nem tudtam rájönni egy ideig, hol akadnak meg a dolgok. Meg annyira nem is volt zavaró. Aztán eszembejutott és lehoztam a "Hard Disk Sentinel 5.30"-at. Meg is lett a hiba. A program kifogástalan állapotot jelez de a kondíció csak 80%-os. Mellesleg a gépembe már a második merevlemez van (az első lassan kb. fél év alatt tönkrement) A gépem amúgy egy kicsivel több, mint két éve van meg. Az is furcsa, hogy kb. egy évig semmi baja nem volt a gépnek (ekkor történt meg az első winchester csere). Szóval használjam addig a gépet amíg tropára nem megy, majd egy teljesen új gép jön szóba? Mellesleg, ezt a gépet sajnálnám, hiszen nagyon fürge, mindenben szuperül teljesít (az utóbbi idő óta ezt leszámítva), és nagyon hozzám nőtt már (az-az nagyon megszoktam a kezelését, minden funkcióját stb.). A Válaszokat előre is köszönöm!

2021. jan. 15. 21:24
 1/2 anonim ***** válasza:
50%

En 5 eve ruhaztam be egy kicsit drágább gepre, 220k volt akkor. 5 eve konrketan semmi baja. Laptop, igaz nem is viszem sehova mert kicsit masszivabb azert. Soha semmit nem cseréltem benne de pl a mai jatekokat is siman viszi, es meg tovabbi 5 evig nem is tervezek venni masikat annyira megerte.

Nem vagyok annnnyira otthon de ez lehet sima rendszer, alaplap hiba is. Az enyem pl azt csinalja ha raejtek a touchpadra egy kicsit nehezebb targyat (telefon) akkor ujraindul egybol. Mikor megnezettem alaplap, vagy hardver problemat mondtak, de jobban nem astam bele magam mert kb evi 2x ha raejtek valamit szóval nalam elhanyagolhato.

Szerintem ha nem kell ugy konrketan semmire, csak tanulni/dolgozni wordot használni ilyenek, természetesen en addig használnám amig jo. Evi 1x egy ujratelepites nem artana, en ezt beiktatom mindig mert kicsit megkonnyebbul olyankor a gep.

Ezenfelul kerdezz meg valaki muszakist, O tudni fogja mar az elmondásbol is, azert meg pénzt se ker. Ez lehet akar erintkezesi hiba is, de nehogy ezert kidobd.. Max elviszed megcsinaljak es kesz is. Lehet pont a winchester cserenel ment valami felre.

2021. jan. 15. 21:54
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Használj frisset a HDSből, mert ha régebbi változatot használsz, akkor előjön az a hiba, hogy 80 %os kondítciót mutat, de a 0 sem ritka, a jelenlegi legfrissebb az 5.61.

Valószínüleg azért indul újra, mert ez szükséges a frissítések településéhez.

2021. jan. 15. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!