Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Vírusos lehet az androidos gépem?

Vírusos lehet az androidos gépem?

Figyelt kérdés

Nincs rajta vírusírtó, de mégis vírust jelzett. Rányomtam az értesítésre, felugrott egy fehér kocka, és ez áll benne:

"Figyelem! Gyanús tevékenységet észleltünk az ön android rendszerén, ezért kérjük ne osszon meg bizalmas adatot semmilyen alkalmazásban. Ha a hiba nem oldódik meg, kérjük vigye telefonját szervízbe."

Ez szerintetek valós riasztás? Ma telepítettem fel, közel 3 órát szenvedtem vele, és nem lenne jó, ha rámenne az egész rendszerre.

(HP 6730B)

2021. jan. 15. 16:58
 1/7 A kérdező kommentje:
De nekem furcsa, hogy telefont ír az üzenetben, nem laptopot.
2021. jan. 15. 17:03
 2/7 anonim ***** válasza:
nem valós, kamu
2021. jan. 15. 17:15
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia.

Ez HP Compaq 6730B notebook? Milyen rendszer van rajta?

Elméletileg annó Windows rendszerrel árulták, illetve linux disztibúcióval, ha jól emlékszem ubuntu linuxxal ( de az emlékezetem csalhat).

Netezés közben jött elő ez az üzenet (böngészőben), egy link megnyitása után? Amennyiben igen, nagy valószínűséggel gyanús oldalra mehettél rá, ami rá akar venni egy ál-vírusírtó telepítésére. Ezt természetesen semmi esetre se tedd meg. De képernyőkép és pontos rendszerinfó nélkül csak találgathatok. Ha küldesz plusz infót, biztos többet tudnánk segíteni.

2021. jan. 15. 18:13
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem, beléptem a google playre, és ott dobta fel a képernyő közepére.

Android kitkat van rajta, tesztelésre. Később android pie megy rá.

2021. jan. 15. 18:16
 5/7 anonim ***** válasza:

Most néztem a neten, volt ilyen is android 6.0.1 es rendszerrel.

Ha a play áruház jelez, akkor valamelyik feltelepített alkalmazásod (amelyiket nem a playen keresztül telepítettél)tört verziós, vagy ténylegesen vírusos.

Szedd le a mókolt programokat, amiket "warez" oldalakról telepítettél, változtasd meg a jelszavakat a fiókokban.... Ha ilyen üzenetet kapsz, akkor nagy valószínűséggel problémás program van, ami jobb ha gyorsan lekerül. Playen keresztül telepítst fel az avastot, ingyenesen is használható, futtass vele egy ellenőrzést. Ha nem talál semmit, akkor is érdemes lenne egy gyári visszaállítást csinálni, az esetleges vírus miatti adatlopás elkerülése végett. Ártani nem árt ( feltéve, hogy a fontos adataidról van biztonsági másolatod, amelyik nem vírusos szintén ).

2021. jan. 15. 18:31
 6/7 anonim ***** válasza:
Ezért nem kell gépre Android, mert az biztosan mókolt, főleg ha cyanogen mod.
2021. jan. 15. 21:44
 7/7 Alex Fly ***** válasza:
@6: CyanogenMod már nincs. LineAge OS van. És mivel opensource és AOSP-ből lett fordítva, megbízhatóbb mint bármely kangolt Android...
2021. jan. 16. 06:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!