Miért ment el a balansz a hangszórókon?
Van egy Genius SP-HF3000A 2.0 hangszóróm.
Azt vettem észre, hogy elment a jobb oldalának az ereje. Halkabb lett és a basszusa sem olyan erőteljes mint eddig. Nem hirtelen történt, szép lassan halkult le.
A jobb oldalában van minden: tápegység, elektronika, hangerő, hangszín szabályzók, stb. A bal oldala csak egy hangszóró egy kábellel.
Megpróbáltam mindenfélébe bedugni, másik számítógépben (win, mac), táblagép, telefon stb, mindenhol ugyanúgy viselkedik.
Kétutasak a hangfalak, mind a csipogó, mind az alsú nagyobb hangszóró szól.
Teljesen ép a hangszóró!
A hangszóró viszont elég közel van a trafóhoz.
levettem a hátulját hátha látok valami szakadást, de nincs. Minden csatlakozó a helyén.
Ez elmágneseződés ellen - a cserén kívül - lehet tenni valamit?
Az elektronikájáról is csinálhatnál egy-két fényképet.
Én arra tippelek, hogy abban lehet pár darab gyengélkedő kondenzátor.
A hangszórómágnesek a transzformátor közelsége miatt nem vesztik el felmágnesezettségüket. Erre jó példa két régi rádió belső felépítése:
Az utóbbiból kettő is van nálam, ezt az 1960-as évek végén gyártották és még ma is mindkettő üzemképes, semmilyen probléma nincs a hangszóróikkal.
Az erősítőrészben lesz ott valami hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!