Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen autós erősítőt vegyek?...

Milyen autós erősítőt vegyek? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok! A történet banálisan egyszerű, de elmesélem aztán a kérdés: egy hobbista ismerősöm megkérdeztem milyen hangszórókkal lehetne/lehet e feldobni a gyári 2 hangszórós rendszer helyett lévőt. Egy pár 50W RMS-es 13 centis hangszóróra esett a választás a gyári nem tudom hány W-os 16,5 centis hangszóró helyett. Az autótípus miatt csak 13 centis utángyártott beépítő keret jöhetett szóba. A hangszórókat autóhifivel foglalkozó céggel beszereltettem. Sajnos nem kekeckedtek hogy hülye vagyok a múltbéli tapasztalataik alapján, amit hoznak berakják és kész... A munkájukkal persze semmi problémám de nem kötöttem volna az ebet a karóhoz ha azt mondják bocs de ezzel szar lesz. Visszaküldtem volna a boltba a hangszórókat és kész. Az eredmény elég gyatra lett...A gyári fejegység közel sem tud 50W-t leadni (valószínűleg 45W-t tud ÖSSZESEN). 2DIN fejegységet nem szeretnék cserélni mert bele van építve a digitklíma kezelőszerve, viszont jelenleg gyengén szólnak a hangszórók és tul.képpen a gyári jobban szólt... Fel fogok keresni egy szakműhelyt februárban csak érdeklődni szeretnék hogy milyen megoldás van erre az esetre? Erősítő megoldaná a problémát? Nem szeretnék gombhoz varratni kabátot (erősítőt, kondenzátort, új akksit venni) feltétlenül. Amíg nem oldódik meg a probléma a hangszórókat elővigyázatosságból nem használom. Februárban tervezek felkeresni autóhifis műhelyt csak addig szeretnék építő jellegű HSZ-okat hogy nagyjából mire számíthatok, mekkora átalakítással járhat ez, megoldható-e egyáltalán, vagy célszerűbb lenne a gyárit visszaépíteni ? :)

Nem sokat számít de: 28/F

2021. jan. 11. 14:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Milyen autó?

Kisebb átmérőre cserélni nem hiszem, hogy feltétlenül jó ötlet volt, még az 1-es fábiákban is 16.2-es a gyári. Persze ettől még nem kéne szarul szólnia.

Ha tudsz, akkor multiméterrel próbáljátok lemérni, hogy ki e jön az a ~45W egyáltalán. Ha igen, akkor valszeg valamit rosszul szereltek be, vagy épp csak bejáratós a hangfal.

Hallgasd csak nyugodtan, minél többet.

2021. jan. 19. 11:37
 2/3 anonim ***** válasza:
Még valami. Ha semmi nem lesz jó, akkor meg garanciára visszavinném ezeket a hangfalakat, ha lehet, helyettük pedig hoznék 2 db 20W RMS-t.
2021. jan. 19. 11:39
 3/3 anonim ***** válasza:

Sajnos ahhoz hogy jó legyen, fel kell áldozni valami(ke)t. Több sebből vérzik a dolog. A gyári fejegység kb bármilyen hangszórónak kevés. A szigeteletlen ajtó szintén nem jó, azon is kellene dolgozni. Harmadrészt a 13 centi kicsi, 16-ost kell berakni. Ha nincs hely, ki kell vágni.

Én úgy csinálnám, hogy beraknék egy hangprocesszort, ami tudja a gyári fejről fogadni a jelet, és Bluetooth-ról is. Erre egy 4 csatornás erősítő, amiről hangváltó nélkül aktívban menne egy 16-os hangszóró szett. Ajtó masszívan szigetelve.

Ez a verzió sajnos a 200ezret közelíti, gondolom ennyit nem szánnál rá.

Olcsó megoldás, venni egy kis erősítőt, jelszint átalakítóval rákötni a gyári fejet, és a mostani hangszórókat meghajtani vele.

2021. jan. 19. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!