Hogy legális? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Vettem egy dj kontrollert. Ha most ezt elkezdem használni összejöveteleken, családi zárt körű "partikon" azért büntetnek? A jogdíjat ilyenkor kell fizetni? Ha igen, hogy?

2021. jan. 5. 12:17
 1/5 anonim ***** válasza:
79%

Ha eredeti hanghordozókat használsz,vagy a zene alkotójától rendelkezel írásos engedéllyel,akkor nincsen teendőd.

Ha "csak úgy",egy alkalmas dj leszel,akkor ne foglalkozz ilyesmivel.

HA,rendszeresen dolgozol amatőr dj-ként,akkor pedig érdemes a MAHASZ-nak éves átalány-jogdíjt fizetned,ami (egy évre) bruttó 136.846 Ft,és az egy év alatt korlátlanul használhatod a hanganyagokat.

2021. jan. 5. 13:05
 2/5 anonim ***** válasza:
79%

Régen engem csak a másolt gyári cd-miatt sarcoltak meg jogdíj fizetéssel.

Ami saját válogatás,vagy netről leszedett,remix,stb volt azt simán visszaadták,mert nem tudták beazonosítani a felvételt,vagy nemtudom,,de azokat visszakaptam.

2021. jan. 5. 13:43
 3/5 A kérdező kommentje:
#1-es ha ezt jól értelmezem, akkor itthon azzal kevergethetek, amivel "akarok", viszont ha "fellépőként" megyek akkor kell alkalmas/éves jogdíj?
2021. jan. 5. 18:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
otthon nem ellenőriz senki, házibuliban szintúgy, de "hivatalos" fellépésen, pld. clubban, fesztiválon, ellenőrizhetnek, ha nincs meg a megfelelő engedélyed, feljelentenek. Voltam olyan buliban, ahol az éjszaka közepén bejöttek a rendőrök, ellenőrizték a DJ-k engedélyeit, pont az aktuális DJ-nek nem volt, vége is lett a bulinak mivel ő volt a záró DJ, valami papírt is írtak neki, gondolom feljelentést..
2021. jan. 5. 23:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2021. jan. 6. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!