RCA kimenetválasztó?

Figyelt kérdés

nem értek kicsit sem ehhez ugyhogy bocsanat ha badarsagot kerdezek.

szüksegem lenne egy cuccra, amibe beledughatok 1 db input rca és van neki minimum 2 output rca, amit tudok manuál valasztani.

bemenetvalasztot milliot talaltam n input:1 output, de ugye nekem forditva kell.

vagy siman veszek egy bemenetvalasztot és "forditva" kotom be?

2021. jan. 4. 19:17
 1/9 anonim ***** válasza:
Mi a feladat pontosan, mire akarod használni? Lehet hogy már rég ki van találva...
2021. jan. 4. 19:28
 2/9 anonim ***** válasza:
Egyébként működnek oda-vissza, bemenetválasztóként és osztóként is.
2021. jan. 4. 19:32
 3/9 anonim ***** válasza:
Vagy nem. Csak akkor működik, ha passzív, sima átkapcsolókkal, szépen dobozolva.
2021. jan. 4. 19:34
 4/9 anonim ***** válasza:
De a legtöbb ilyen olcsó, ami csak erre van kitalálva, semmi extra, erősítés vagy bármi, az működik.
2021. jan. 4. 19:39
 5/9 A kérdező kommentje:

@1es, a feladat: van egy vonali kimenetem, amit vagy aktiv hangfalra(nincs fejhallgatókimenete) vagy fejhallgatóra kötök, és hogy ne kelljen mindig kihuzgálni, gondoltam beiktatok egy kütyüt amibe egyszerre be van dugva minden és kapcsolhatom h mikor melyikre menjen a hang (nem elosztó, ne menjen mindkettő egyszerre).

köszi a többieknek!

Akkor ha jol értem van olyan bemenetvalaszto amit kimenetvalasztonak is lehet hasznalni. honnan tudom hogy adott termék jó-e erre?

2021. jan. 4. 21:52
 6/9 anonim ***** válasza:

Hát az ilyen olcsó, egyszerű coccok valószínűleg működni fognak, mert azokban nincs más csak vezetékek meg kapcsoló.

Amúgy szerintem nem lenne baj az elosztóval sem, nekem is azzal van, ha az aktív hangszóró nincs bekapcsolva, akkor úgysem szól és a fülhallgatót is tudom némítani szoftverből. De te tudod.

2021. jan. 4. 23:29
 7/9 anonim ***** válasza:

Kérdező, biztos hogy vonalkimenet?

Mert az nem tud meghajtani egy fejhallgatót. Ellenkezőleg viszont működik, egy fejhallgató kimenete hellyel-közzel meg tud hajtani egy vonalbemenetet (nem mindig elegendő a jelszint).

2021. jan. 5. 08:50
 8/9 A kérdező kommentje:

Igen, line-out.

Most is meghajtja, csak nem akarom mindig atdugdosni.

2021. jan. 5. 13:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Akkor tényleg vegyél egy passzív választókapcsolót. Ha jót akarsz, olyat, ami a nem használt kimenetet rövidre zárja (hogy ne legyen halk brumm se a használaton kívüli aktív hangfalon). Ha nincs benne, akkor az is megteszi, ha arra a kimenetre ráforrasztasz egy-egy 1kohm körüli ellenállást, ez még bőven nagyobb, mint a füles ellenállása, nem terheli le a kimenetedet, de ellebegni sem engedi a szabadon hagyott aktív hangfal vonalbemenetet.

Neked erre van szükséged (felháborítóan drága):

[link]

Vagy erre, ennek több csatlakozása van, olcsóbban:

[link]

2021. jan. 8. 18:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!