Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Nagyon hangyásak a TV adások,...

Nagyon hangyásak a TV adások, miért?

Figyelt kérdés

Egyedül nálam hangyás a kép, öcsémnél és szüleimnél éles a kép...

Egy LCD tv-m van, ami automatikusan keresi az adásokat és beállítja a legtökéletesebb képre, szóval ez ki van zárva.

Próbáltam már hogy öcsém tv antennáját kicserélni,de ugyan olyan hangyás!

Egy antenna erősítő megoldaná a helyzetet?

2010. aug. 13. 09:55
 1/4 A kérdező kommentje:
Jah azt még hozzá tenném hogy nincs bekötve kábel,műhold szóval semmi, csak alap adásokat fogunk (m1,tv2,Rtl)!
2010. aug. 13. 09:57
 2/4 anonim válasza:
Nálam is ez volt a probléma,vettem egy full hd-s lcd tv-t. A tesódnak is lcd tévéje van? Ha igen és ott nem hangyás akkor az lehet hogy a tiédnek nagyobb a képfelbontása, vagy nemtudom. Ha csak neked van lcd tv-d, és úgy hangyás akkor akármilyen antenna kábelt húzol be akkor is hangyás lesz, nekem is ilyen volt, és kötöttem egy szerződést a t-home-mal, ahol internet alapú tv van, és a beltéri egységet ( set top box)-ot HDMI kábellel kötöttem a tv-mhez, és mindjárt tiszta lett a kép. Szóval ebben az esetben én ezt tudom tanácsolni, egy beltéri egységet amin lehetőleg van HDMI csatlakozó (upc, t-home...) Remélem segítettem :D
2010. aug. 13. 10:53
 3/4 anonim ***** válasza:

A hangyásságot a nem megfelelő jel okozza. Nem írtad hogy egy antenna jelét osztjátok-e le vagy mindenkinek külön antennája van. Ha egyazon antenna jele van leosztva az osztó csillapítása miatt a jel nem elégséges. Ha különböző antennákról kapják a készülékek a jeleket, akkor az antennák különbözősége is okozhatja a jelenséget. Egyszerű a dolog. Ha az öcséd készüléke nem hangyás, hajtsd meg a te TV-det ugyanazzal az antennajellel. Tehát tedd oda TV-d és nézd meg mi a helyzet. Fontos hogy ugyanaz a kábel legyen, és fizikailag ugyanott legyen ahol az öcsédé. Közben nézd meg az öcsédét a te antennáddal is. Ha a hangyásság "marad" a te TV-den, a készüléked érzékenysége kisebb. Ha az öcsédé is hangyás a te TV-d helyén (és a tied nem az ő helyén), akkor a te antennád, vagy a kábeled a "hibás". Ha tényleg a jellel van gond, akkor a sejtésed helyes; az antennaerősítő megoldás lehet a problémára.

maci

2010. aug. 13. 11:28
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Megjavult (antenna kábellel volt a gond,lefogta jelet), olyannyira jó lett hogy most már a digi adásokat is tudom fogni!:D

Antenna erősítő is megpróbáltuk 5000Ft vettük, semmit nem használt, csak rontott a képen..

2010. aug. 13. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!