Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogy tudok elektromos zongorár...

Hogy tudok elektromos zongoráról audiót rögzíteni a számítógépemre?

Figyelt kérdés

Kezdem beleásni, magam, de nagyon szőke vagyok hozzá.

(Kawai es 110-em van)

Audiót szeretnék rögzíteni, a lehető legegyszerűbb módon, úgy hogy ne kelljen drága hangkártyát vagy mit vennem. Ez így lehetséges?

Örök hála ha segít valaki:)

2020. dec. 24. 18:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Első vagyok, amit leírtam, az úgy van, mindegy, hogy lepontozták vagy nem.

Megnéztem a leírását a zongorának. Te viszont nem írtad, hogy laptopod van vagy asztali géped. Asztali gépben szokott lenni line-in bemenet, laptopban nem szokott lenni.

Legegyszerűbb, ha a fejhallgató kimenetet összekötöd egy jack-jack kábellel, aminek dugó van mindkét végén, nem hosszabbító kábel, aminek egyik vége apa, a másik anya. Apa-apa kell. Indítasz a gépen egy hangfelvevő programot és felveszed a hangját. Előtte a hangkeverőben meg kell nézni, hogy nincs-e lehalkítva a line-in és be kell lőni a hangerősségét a line-in-nek és persze a zongora hangerejének, hogy ne legyen se túl halk a felvétel se pedig túl hangos, torz a hang.

Úg láttam van line-out is a zongorán, azt is használhatod a fejhallgató-kimenet helyett, de úgy láttam, hogy külön van a bal és a jobb kimenet, azokat először egyesíteni kell egy egyesítő kábellel/adapterrel, úgyhogy az kicsit macerásabb, cserébe lehet hogy jobb, erősebb a kimenete, mint a fejhalgató- kimenetnek.

De ha laptopod van, amin nincs line-in, akkor kell hozzá egy USB-hangkártya, amin van line-in. Ez párezer forint.

2020. dec. 30. 02:35
 12/18 A kérdező kommentje:

köszönöm a segítséget!

laptopom van, tehát az usb hangkártya kelleni fog, szóval szerintetek egy ilyen kit megfelelő lenne?

[link]

(ide van egy 6.35 mm -> 3.5 mm adapterem)

[link]

[link]

2021. jan. 2. 21:14
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem jó. Ennyi erővel a laptopba is dughatnád, talán még jobb is lenne mint egy ilyen "hogyhíjják".

Rendes hangkártya kell, aminek vonalszintű bemenete van.

2021. jan. 2. 22:18
 14/18 anonim ***** válasza:

A kábelek jók, de ezen a hangkártyán nincs line-in bemenet, csak ugyanúgy mikrofon-bemenet és fülhallgató kimenet van rajta, mint a legtöbb laptopban.

Ahogy elnézem, az ilyen kis olcsó hangkártyákra manapság nem divat line-in-t tenni. Azokon 3 lyuk van, mic, fülh., line-in.

Ezen például van, de drágább is:

[link]

Viszont lehet akkor egy usb-s videó digitalizálóval jobban járnál, azokon talán van line-in és van olcsóbb típus is, majd rákeresek ezekre is.

2021. jan. 2. 22:25
 15/18 anonim ***** válasza:

A video digitalizálóval az a probléma, hogy ugye elsősorban nem hangra való, ezért általában olyan is.

Ráadásul a legtöbbet nem is lehet normálisan használni így, mert valami egyéni drivert használnak, amit csak a hozzáadott program tud kezelni.

2021. jan. 2. 22:54
 16/18 anonim ***** válasza:

Ezeken is van line-in:

[link]

[link]

[link]

Bluechip meg tripont szerintem ugyanaz a cég.

Egyébként mikrofon és line-in bemenet között elvileg csak a jelszint a különbség.

Megnéztem az olcsó videó-digitalizálókat is, ezek olcsóbbak valamivel, elvileg azok is működnének csak hangfelvételi célra is, csak azokon RCA hangcsatlakozók vannak, de az ugyanolyan analóg, mint a jack, vannak is jack-RCA átalakítók.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

De ilyeneket lehet kapni bevásárlóközpontokban is.

De azt is tudnám javasolni, hogy szerezz egy akármilyen kis régi asztali PC-t, amiben van hangkártya, akár alaplapi is (régi alaplapikba néha belehallatszik az egér mozgása, processzor zajai), szóval egy nem zajos hangkártyával, azokon mind van normális line-in.

2021. jan. 2. 22:58
 17/18 anonim ***** válasza:
Igen, a videódigitalizálókkal lehet baj.
2021. jan. 2. 23:00
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem is a jelszint a legnagyobb különbség, inkább a bemeneti imoedancia, illetve az áramkör felépítése. Realtek hangkártyákon például minden bemeneten egyformán van +60 dB erősítésre lehetőség, de valahogy a vonalbemenet még érzékenyebb, mint a mikrofon bemenet.
2021. jan. 2. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!