Vannak ezek az újfajta led projektorok, némelyikre 30000,
másokra 50000 óra üzemidőt írnak. Miért?
Figyelt kérdés
Tudtommal a led izzók lényegében örökéletűek, miért van különbség. Azon kívül azt sem értem, hogy ráírnak sok 10000 órát, ami években mérhető, ha egész évben menne, de garit csak 1 évre vállalnak. Ha az izzó szerintük több évet bír, akkor miért nem vállalják arra az időre a garit? ez így elég ellentmondásos
A garanciát a teljes termékre adják, ami az égőn kívül még egy csomó alkatrészt magában foglal. A kommersz projektorok tipikus problémája a melegedés és a szállópor szokott lenni. Gyenge konstrukciók esetén a melegedés akár a LED égőket is tönkreteheti, tehát az a 10e órás adat sem garancia arra, hogy az idők végezetéig világítani fog.
olvass, tanulj, nézz utána mi is az a LED, hogyan mködik és rá fogsz jönni, hogy az sem bírja a világvége + 1 évig.
"de garit csak 1 évre vállalnak. Ha az izzó szerintük több évet bír, akkor miért nem vállalják arra az időre a garit? ez így elég ellentmondásos"
ugye? :) nem vagy te hülye, rá fogsz jönni, hogy miért adnak csak annyi garit!
2020. dec. 22. 22:14
4/9 A kérdező kommentje:
nem az egészbtermékre, kimondottan csak az izzóra szoktak írni egyesek 1 év garit, ami röhejes amellett, hogy 50ezer órával reklámozzák
2020. dec. 22. 22:42
5/9 A kérdező kommentje:
És egyébként ezekben a projektorokban cserélhető az izzó? vagy kuka, ha kiég? ha cserélhető, akkor mennyibe fáj?
2020. dec. 22. 22:43
6/9 Szirty válasza:
"csak az izzóra szoktak írni egyesek 1 év garit, ami röhejes amellett, hogy 50ezer órával reklámozzák"
A gyártó garantálja (a saját kockázatára) hogy egy évet kibír.
Kevesebb valószínűséggel pedig 50000 üzemórát is kibírhat.
2020. dec. 23. 08:52
7/9 anonim válasza:
Kedves kérdező, nem tudom hogy milyen LED projektorokra gondolsz, az árukereső nekem 6 ilyet dobott ki: [link]
Ezek közül csak a Viewsonic projektort tudom komolyan venni, a többi az nem sokat ér, nem ajánlott kategória.
Vegyél inkább egy normális, alsó-középkategóriás DLP vagy 3LCD technológián alapuló projektort, például egy Optoma HD144X kezdésnek egész jó, 3500 óra izzó élettartammal.
2020. dec. 23. 11:09
8/9 anonim válasza:
#5 Melyik "ezekben"? Amiket én ismerek LED projektorokat, főleg LG-ket, azok arra valók, hogy az ember eladja garanciával, mert a képminőségük annyira ratyi. :) A másik LED kategória az felsőkategóriás gépek, milliós árakkal. Tudtommal e két kategória között egyelőre még nincsen köztes LED projektor. Hagyományos izzós projektornál is az az általános tapasztalat, hogy mire izzócserére érett a gép, arra már feljebb váltanak róla egy kategóriát.
2020. dec. 23. 15:17
9/9 elistvan válasza:
Az az az 50 ezer óra is eco üzemmódban jöhet össze ha összejön.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!