Ez a jelenség mitől lehet?
Figyelt kérdés
Napi 1-2x veszem észre de van hogy 1-2 hétig se találkozok vele, lehet hogy rendszeresen van lehet hogy random nemtudom, egy érdekes ilyen pattanó hang a hangfalakból és ezzel egyidejűleg a monitoron egy "pixelhiba" megjelenik, egy pixelsor fekete fehér lesz ilyenkor de tényleg csak egy pillanatra, egyik ismerősöm aki jártas a témában azt mondta hogy nagyvalószínűséggel a monitor okozza ezt, mert ez egy 10-11 éves samsung lcd monitor és már gyengélkedik(többször volt már az elmúlt időkben hogy saját magától kikapcsolt és bekapcsolt vissza), ilyenkor amikor "haldoklik" a monitor, valahogyan visszatölt valami áramot a konnektorba amit felvesz a hangrendszer és így jön ki rajta, bocs hogyha nem túl helyesen fogalmazok de túlságosan nem értek hozzá, a hangfalpár az egy 2005-2008 körüli sony hifi, gondoltam itt arra is hogy a monitor hibát a videókártya okozhatja, de ha az okozná akkor ezesetben a hangfalnál nem történne semmi..2020. dec. 14. 16:16
1/6 anonim válasza:
Nem tudom mitől lehet, de a monitor nem tölt vissza semmit a konnektorba, ez biztosan nem okozhatja ezt a hibát.
2/6 anonim válasza:
Visszatölthet!
Nem pont amonitor, hanem annak a tápegysége.
Abban van tekercs és nyilván 1-2 alkatrész meg van hibásodva. A tekercs meg pont visza tud rúgni annyit, hogy a hangszóró adjon egy pattanó hangot!
3/6 A kérdező kommentje:
érdekes, én is így tudtam eddig viszont az 1-es válasz kicsit elbizonytalanított, de egyébként szaktudás nélkül is eltudnám képzelni hogy ez tényleg megtörténhet, gondolkodtam azon hogy a monitoromat kicserélem 1-2 napra tesztelni egy másikra, van itthon 2 üzemen kívüli "régi" 4:3-as monitor, de igazából túlzottan nem érdekel, szerintem ettől a hifi-nek és annak elektronikájának nem lesz baja úgyhogy ennyi miatt nem fogom átcserélni a monitort, majd idővel ha veszek új monitort majd akkor kiderül hogy lesz-e még ilyen
2020. dec. 18. 22:27
4/6 anonim válasza:
Az ilyen tápegységek bemenetén egy egyenirányító van, azon keresztül folyhat visszafelé az áram? Egyébként, ha meg van hibásodva benne 1-2 alkatrész, akkor egyáltalán működne?
5/6 A kérdező kommentje:
samsung syncmaster 2043-as monitorom van, nagyjából 2009-2010-ből
2020. dec. 18. 23:45
6/6 A kérdező kommentje:
és azóta folyamatosan van használva nap mint nap
2020. dec. 18. 23:45
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!