Melyik szatellit hangfal lehet jobb az alábbi kettő közül?
Erősítőm belépő kategóriás Sony Dh-590:
Mélynyomóm:
Jamo S810
2.1-ben használnám, és semmiképpen nem szeretnék "nagy" hangfalakat elhelyezni frontnak, szóval légyszi kíméljen meg olyan a választól, aki annyit mondana, hogy "ennyi pénzért normális állványos és álló hangfalat is kapsz". Tisztában vagyok vele, de én kicsi/szatellites szettet szeretnék venni, ennek tudatában vagyok kíváncsi a válaszokra, az alábbi kettő kiszemelt példányról:
1. KEF T301
Nagyon tetszik és bár 2x12 cm-es közpsugárzóval rendelkezik, tisztában vagyok vele, hogy a lapossága miatt azért nem "teljes értékű"
2. Klipsch RP-240D
Bár a középsugárzó egy kicsit kisebb átmérőben (2x9cm), de amúgy valahogy az összkép mégha nem is tetszik annyira, mint a KEF, de mégis robusztusabbnak tűnik, többet nézek ki belőle, mint a KEF-ből (erő szempontjából, mert kinézetre a KEF jön be jobban).
Teszteken túl vagyok, igazából többségben mindegyiket dícsérik, de olyat aki mindkettőt hallotta volna, olyan véleményt nem találtam sajnos.
Nyilván itt sem lesz olyan, aki mindkettőt hallotta, de attól még kíváncsi vagyok, Ti melyiket választanátok :)
Köszi
A következőt kell figyelembe venned: zenehallgatás a fő cél vagy filmezés?
Ha többnyire filmeket néznék, akkor egyértelmű, hogy a Klipsch-et választanám.
Ha fele-fele arányban hallgatok zenét és nézek filmeket is, akkor a KEF a jobb választás.
A Klipsch durvább, popos-rockos karakter, a KEF pedig finomabb, a jazz, klasszikus, akusztikus zenéket szereti inkább.
Még egy tanács: Gondolom azért 2.1-ben gondolkodsz, mert filmeket is nézel. A házimozi erősítőt lecserélném egy jobb sztereó erősítőre, amin van természetesen sub kimenet (pl. Cambridge Audio CX60).
Sztereó zenehallgatáshoz a mélynyomó ugye nem ajánlott, legalábbis az a Jamo mélynyomó nem!
Köszönöm szépen. Tetszik a válaszod.
Kettő rendszert tervezek egymás mellé tenni:
1. Filmes 2.1 rendszer. Az említett Sony erősítő +Jamo mély+ Klipsch/KEF front.
2. Később tervezek venni zenei rendszert kb. 400.000 Ft körül: Cambridge Audio, Marantz, Denon, NAD belépő erősítőit nézegetem(max 200e Ft). Hangfalnak az új Monitor Audio Bronze 100 6G
illetve Magnat Signature 703-at
szemeltem ki egyelőre.
Ez később lesz aktuális, még ráérek gondolkodni.
"Még egy tanács: Gondolom azért 2.1-ben gondolkodsz, mert filmeket is nézel."
Nem szeretnék két nagy hangfalat elhelyezni, illetve a hátsó hangeffektek meg egyáltalán nem érdekelnek. A mély is jól jön a filmekhez.
Most amúgy a nagyon szidott egybeszettet használok filmre és zenére is, de ha fogalmazhatok így, akkor a legjobb fajtákból, amit anno 10 éve gyártottak. Sony Pascalom is van, Panasonic márkából egy SC-PTX7-es modellel rendelkezem:
[link] Illetve van egy nagyon jó LG-m is (nem nevetni ez nem az 50.000 Ft-os 6 hangfalas kategória) [link]
Most egy kicsit újítok az öreg rendszereimről, kíváncsi vagyok mennyi lesz az előrelépés (remélem lesz), mert ezek azért elég jó egybeszettek, legalábbis ezekhez képest ilyen Microlab és Edifier csodák sehol sincsenek, pedig ezeket dicsőítik mindenhol.
#1 vagyok.
Ha csak filmezésre használnád, akkor én egyértelműen a Klipsch-et választanám, de tény, hogy a KEF-el sem fogsz rosszul járni.
Erősítőt, hangfalat használtan ajánlok, hogy vegyél.
Újan ebből a pénzből gyakorlatilag egy belépő kategóriás erősítőt tudsz venni, használtan pedig egy középkategóriásat.
Hangfalnál pedig 250 ezer forintból már szinte lehet felső kategóriásat is találni.
Természetesen az erősítőt garanciával értem. Hangfalakra is szokott lenni garancia általában, valamelyikre akár 10 év, egyébként nem igazán szokott velük gond lenni.
Az általad linkelt Monitor Audio viszont aktív hangfal...
Viszont zenehallgatásra kifejezetten álló hangfalat tudnék ajánlani inkább, akkor pedig feltétlenül, ha 15 m2 feletti a szobád!
Például Q Acoustics 3050i, Dali Spektor 6, Dali Zensor 7, Dali Oberon 7, Monitor Audio Bronze 6 stb... Ezek újan nagyjából 250 ezer körül mennek, jó tudom valamelyik most drágább, de biztos akciózzák...
Használtan pedig kitudsz fogni 250k körül például egy Dali Ikon 6 MK2-öt, ami hangban azért az előbb említetteket messze felülmúlja.
Ha a polchangfal mellett döntesz, azt hiszem még fent van a Jófogáson a Quad S-2-es hangfal, ami nagyon jó hang, olvasd el a tesztjét az AV-Online-on.
Kábeleket is érdemes használtan venni, gyakorlatilag egy olyan szerelt hangfalkábelt, ami újkori árán 80 ezer forint körül volt, most 35 ezer forintért láttam múltkor hardverapron.
Nagyon megéri, és még mindig forgalmazták ezt a kábelt...
"Az általad linkelt Monitor Audio viszont aktív hangfal..."
Csak rossz kategóriában van az árukeresőn, passzív.
Akkor valószínű Klipsch front lesz belőle :). Filmre az ajánlottabb.
Egyébként ezek az 5.1-es erősítők jól lekeverik a beszédhangot a frontokra ha 2.1-re állítom? Sok mai aktív hangfalnak ez nagy betegsége, hogy rossz a beszédérthetőség 5.1 forrás esetén. Illetve több hasonló problémát olvastam házimozi fórumokban. Egyelőre nem számítok plusz beruházásra a center miatt, remélem nem lesz rá szükség. Az említett egybeszettes rendszereimnél nagyon erős érthető a beszéd, nincs ilyen gondom, miközben a dinamika is megmarad. Csak ugye ezek meg alapból 2.1-re vannak tervezve...remélem nem lesz gond a Sonyval.
Szerintem nem lesz gond, érthető lesz a beszéd.
"illetve a hátsó hangeffektek meg egyáltalán nem érdekelnek."
Igazából ezzel a Klipsch vagy a KEF hangfallal már viszonylag kapsz egy jó térhangzást, tehát nem hinném hogy a hátsó hangfalak hiányoznának. De igazából a hangzástól azért nem fogsz elájulni, mert azért mégiscsak 2 kg-os hangfalakról van szó... Tehát gondolom tudod, ha például egy ilyet vennél: [link]
akkor az óriási különbséget jelentene... de nem akarlak rábeszélni természetesen. Ez egy majdnem 19 kg-os hangfal, mozira ez elképesztő, ez mellett lehet még a mélynyomót sem kéne bekapcsolnod..
Találtam neked egy másikat:
Nézd meg az újkori árát, ennyiért jó vétel lehet, ha tetszik. Biztos jó hangban is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!