Hogy kerülhetem el az átverést TV-vásárlásnál?
Előre kinézed a típust, specifikációt, használati utasítást elolvasod, rákeresel: nincs -e hasonló altípusa, ahol esetleg egyetlen szám tér el...
Nem mindig lehet hallgatni az "eladók szavára" akik "nagyon értenek hozzá". Pontosan, precízen tájékozódj, tölts le mindent adott tv-ről és olvass át.
Szia!
Egy tv-t nem félig oldalról nézünk, hanem szemből. Nem tudod máshogy megoldani, elhelyezni, esetleg átrendezni a szobát?
Egyébként ez esetben tényleg csak az OLED jöhet szóba, mert az nyújt tökéletes képminőséget oldalról nézve is, a kép ugyanolyan, mintha szemből néznéd.
Amit még érdemes megemlíteni az a Direct LED-es VA panellel szerelt tv-k, amik mellesleg FALD -al vannak szerelve. Ezek is nagyon jó képminőségűek, viszont a betekintése szögük nem a legjobb.
Az IPS tv-knek a betekintési szöge jobb, viszont ezeknek meg a képminőségük, az alacsony kontrasztarány miatt nem igazán tudom ajánlani filmezésre, bár a színei szebbek, mint a VA panelnek, viszont a filmélményhez szerintem a magasabb kontraszt fontosabb.
Esetleg a Samsung QLED-el is megpróbálkozhatsz, elvileg azoknak annyira nem rossz a betekintési szögük, bár ugyanúgy VA panelre épülnek, tehát nagy betekintési szögre nem kell számítani.
Az rtings weboldalon egyébként modellenként megtudod nézni, hogy melyik tv-nek milyen a betekintési szöge, pontozva van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!