Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Eladom a TV-t, adózni kell...

Eladom a TV-t, adózni kell utánna?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Munkahelyen az év dolgozója diját kaptam, egy szuper Sony TV-t, de a feleségem elvesztette a munkahelyét.

Szoval el kell adnom a TV-t, 700e körül van neten ez a típusú TV.

400 körül adnám el, ez után kell adóznom vagy valami?

2020. nov. 20. 07:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Mekkora korrupt rendszer van Mo.n. Nyersz es fizetsz. Nyilvan aki a nyeremenyt biztositja, annak kellene atvalallni az ezzel jaro adozasi feladatokat.
2020. nov. 20. 09:58
 12/16 anonim ***** válasza:
#11 Ezért is írtam, hogy kérdezze meg a céget, hogy állják-e az adóvonzatát is, mert az adóbevalláskor lehet meglepetés,vagy akár később. Annó barátnőm is mikor nyerte az utazást, akkor megkérdezett egy könyvelőt, hogy kelle-e utána fizetni. Sajna az egy kicsit bevitte a málnásba, mert azt javasolta, hogy ne fizessen és talán nem veszik észre. Nem is vették 3 évig, aztán jött a levél büntetőkamattal együtt.
2020. nov. 20. 10:09
 13/16 anonim ***** válasza:

2-es vagyok!

Felraktam a linket is, és mellé még szájbarágósan leírtam a jogszabályt "az ingó vagyontárgyak értékesítéséből eredő bevétel SZJA fizetéséről", csak éppen el kellett volna olvasni.

Most itt egy másik link:

[link]

Még egyszer: évi 600 ezer Ft bevételig, ha a jövedelem nem lépi túl az évi 200 ezer Ft-ot

be sem kell!!! vallani, nemhogy adózni!(Jövedelem = az eredeti vételár mínusz az eladási ár közötti különbség)

Eredeti vételár: 0 (mert ajándékba kapta)

Bevétel: 400 ezer

Jövedelem: 400 ezer

Ez alapján (elvileg) 400 ezer után kellene adóznia

De ha még elad valami mást is, ahol pl:

Eredeti vételár 500 ezer

Eladási ár 100 ezer

Jövedelem: mínusz 400 ezer

Akkor összesítésben éves szinten:

Eredeti kiadás: 500 ezer (éves adómentes keret évi 600 ezer)

Eladási ár (bevétel) 500 ezer

Jövedelem: 0!!

Tehát éves adóbevallásban nem kell szerepeltetni!

Nem ügyletenként, hanem éves összesítésben kell számolni!

2020. nov. 20. 10:18
 14/16 anonim ***** válasza:

#13 akkor annak is nézz már utána, hogy létszives, hogy ezt a cirka 700 ezer forint értékü ajándékot a kérdező, a fizetésén felül ajándékként kapta, ez pedig a tavalyi rendelkezések alapján nem haladhatja meg a minimálbér 25%-át. Tudom, hogy itt már nem az eladás utáni adózás a téma, mert az után nem kell adóznia. Viszont jelenleg lehet, hogy adótartozása van, és mindenképpen fizethet a TV után.

[link]

2020. nov. 20. 10:30
 15/16 anonim ***** válasza:

Tévedsz 14-es!

Ha munkahelyi ajándékként kapta, és az ajándék összege magasabb volt, mint a minimálbér 25 %-a, a munkahely köteles volt már akkor!!! a havi járandóságából az adót levonni és elszámolni a nav-val!!! Tehát ezt most ne keverjük ide!

2020. nov. 20. 14:00
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Ez a TV a hálóban van, amit használtunk az ment a konyhába, a konyhában lévő pedig a dobozába vissza.

Egyszerűen minden vissza áll abba a helyzetbe ahogy volt.

Igen van munkám, de hozzá kellett nyúlnunk a megtakarításhoz, amiből majd autót vennénk.

Szóval az többet ér, mint hogy kicsivel szebb és nagyobb TV-t használjunk. :)

2020. nov. 20. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!