Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A fülhallgatókat mi alapján...

A fülhallgatókat mi alapján kell figyelni?

Figyelt kérdés

Legfeljebb 5ezer Ft-ig melyik a legjobb minőségű fülhallgató és 100dB felett legyen a max hangereje. Ez a 20Hz-20.000Hz ez mit jelent? Láttam olyat is, hogy 20-40000Hz ez mit jelent?

[link]

Mennyire hangos ez a fülhallgató?

2020. nov. 11. 08:14
 1/8 A kérdező kommentje:

[link]

Ilyenem van és alig hallok belőle valamit.. hangosabb kellene ezért néztem ki a Yenkee-t.

2020. nov. 11. 08:18
 2/8 Morzsi007 ***** válasza:
100%

“100db felett elgyen a hangereje”. Ez az érzékenysége a fejhallgatónak. Minél magasabb, annál könnyebb meghajtani, hangosabba szól, mint pl egy 95db-es ugyanakkora hangerőn.

20-20000Hz a frekvencia tartomány, amit elméletileg meg tud szólaltatni. Olcsó termékek esetében nem a valóságot tükrözik legtöbb esetben, akkor van a cintányérnak sistergős hangja pl, ez idegesítő lehet. A 20-40000Hz meg felesleges és nem biztisíték arra, hogy jobb lesz a hangja, mivel az emberi fül már a 20 000Hz-et sem érzékeli, sok drága fejes is általában csak 20000Hz-es, de azt tudják. Meg kellene hallgatni, ha van rá lehetőség.

2020. nov. 11. 08:40
 3/8 A kérdező kommentje:

[link]

Pontosan ilyenem van. 98db és alig hallok belőle valamit

2020. nov. 11. 09:26
 4/8 anonim ***** válasza:
A 20hz-20khz az a frekvencia tartomány, ez mutatja, hogy az adott hangszónak mekkora a legmléyebb illetve a legmagasabb hangja, amit még tud szólaltatni. Ami magyarul azt jelenti, hogy 20hz alatti hangokat elméletben és gyakorlatban sem fogod hallani, mivel az emberi fül nem képes nagyon mély, illetve nagyon magas hangot érzékelni.
2020. nov. 11. 10:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Hangszórónak*
2020. nov. 11. 10:58
 6/8 anonim ***** válasza:

Átmeneti megoldásként (vagy véglegesnek),javaslom neked használatra a voicemeeter alkalmazás használatát.

[link]

Telepítés után,kijelölöd a használt hangkimenetet (jobb>felül),

[link]

ezután az alatta található csúszkával megemeled a "hangerőt".

Elsőre csak 1-2 egységet állíts! Azután tapasztald ki,hogy mennyire kell "túlhúzni".

Amíg nem jutsz hozzá a minőségibb füleshez,ez a progi segít.

2020. nov. 11. 11:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Bocsi, de megkerdezhetem, hogy rossz a hallásod? Vagy mi az, hogy alig hallasz belőle valamit?
2020. nov. 11. 20:44
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen rossz mert hallássérült vagyok. De eddig is dugós füleseim voltam, azokkal rendesen hallottam mindent. Pl Samsung S5-höz a gyári fülest használtam évekig.
2020. nov. 11. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!