Laptop vagy gèp?

Figyelt kérdés

Informatikát tanulok,ès èn inkább a gèp felè hajlok,de a laptopot egyszerűbb,ès olcsóbb megvenni. De szerintem informarikuskènt gèpnek kell lennie.

Használnám játèkra,programozásra,

Ès azt mindkettőn lehet

2020. okt. 15. 18:17
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
2020. okt. 15. 18:21
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
↓ Szerintem ott elég jól le van írva, de egy programozónak inkább PC-t ajánlanék.
2020. okt. 15. 18:22
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha értesz a hardveres részekhez is, akkor használt alkatrészekből állíts össze egy közepes képességű asztali számítógépet 150000 körül. Jobban megéri. Annak tudod variálni a hűtését is, meg úgy általában könnyen hozzá tudod igazítani az igényeidhez. Régebben én is használtam laptopokat, állandóan felforrósodtak, meg kényelmetlen volt használni őket. Volt itt Asus, Lenovo (2x), meg Toshiba is, állandóan felforrósodtak, ha elkezdtem rajta nézni filmet. Lehet, hogy a 400000 Ft-os Gamer laptopoknak jobb a hűtése, de az meg rohadt drága. De egyébként ez se igaz, hogy a laptop olcsóbb, tapasztalatból mondom, hogy drágábban jön ki ár-teljesítmény arányban. Ezen kívül engem baromira zavar az is, hogy mindig ugyanakkora távolságra kell ülnöm a képernyőtől, ha használom a billentyűzetet. Ezt az irományomat is hátradőlve, messzi a monitortól írom, sokkal jobb ez így, mint görnyedni egy laptop előtt. A touch pad is egy kényelmetlen, pontatlan vacak, a gombok meg kicsik, nem tudom értelmesen használni. Kerek-perec megmondom őszintén, hogy a laptopnak nem látom az előnyeit a PC-vel szemben. Három nagyon fontos előnye van csak neki: az, hogy tényleg egyszerű megvenni, cipelhető, és nem áll le áramkimaradáskor, vagy feszültségingadozáskor (mondjuk ha veszel PC-hez 40000-ért egy szünetmentes tápot, akkor azzal is kiküszöbölheted ezt).
2020. okt. 15. 18:27
 4/29 A kérdező kommentje:

Köszi szèpen mindenkinek.

Akkor inkább gèpet veszek,bár lehet amúgy is azt vettem volna. Csak nem tudom lehet èn vagyok vele így,de az ilyen olcsó gèpek sem olyan jók de inkább veszek gèpet.(De ezt inkább hagyjuk mert ezt normálisan hosszabb lenne leírni). Valamikor kb nèztem hogy mennyiért tudok venni úgy hogy szèk is van hozzá meg minden,de bár az kicsit már drágább.

2020. okt. 15. 18:37
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

Laptopot olcsóbb megvenni? Biztos vagy ebben? Szerintem ugyanazon a pénzen kb. 2x erősebb gépet összeraksz, mint amilyen laptopot veszel.

Ha nem egetrengetően fontos a kis méret és/vagy a hordozhatóság, inkább asztali gépet vegyél

2020. okt. 15. 19:43
 6/29 anonim ***** válasza:
100%
Tény, és valós, hogy ugyanannyi pénzért kétszer erősebb hardvert vesz az ember asztali gépben. Egyedüli előnye a laptopnak a kompaktivitás, hordozhatóság, ha számodra ez nem, vagy nem akkora mértékű, akkor mindenképp asztali gép, mert hosszú távon egy PC mindenképp jobb döntés.
2020. okt. 15. 19:48
 7/29 A kérdező kommentje:
Hát jó de nekem mèg monitort is kell vennem. Ezt úgy raktam össze
2020. okt. 15. 19:48
 8/29 anonim ***** válasza:
Ha írsz egy árkeretet, akkor nagyon szívesen összeállítunk egy/több jó ár-érték arányú gépet.
2020. okt. 15. 19:51
 9/29 A kérdező kommentje:

Okè köszönöm szépen.

Amúgy èn is kb osszeraktam de az már règebben volt,ès nem biztos hogy minden benne volt.

Gamdias gamer hardverből raktam össze. Mèg a szèket is onnan nèztem ki mert az olcsóbb.

400.000Ft lenne a jó,de maximum 500.000Ft. úgy is az körül fog kijönni.

2020. okt. 15. 20:22
 10/29 anonim ***** válasza:
A monitor nem egy kegyetlen nagy tétel, sztem 20-30ezerért már simán veszel használtan olyat, ami bőven jó lesz pár évig, aztán majd lecseréled :) én még most is azokat a monitorokat használom munkára, amiket használtan vettem úgy 5 éve, darabját kb. 25e forint körül, és még most is tökéletesen elég. igazából egy is elég lenne, csak így kényelmesebb néhány dolog :) szóval szerintem 30 ezernél nem nagyon kell többet monitorra számolni kezdéshez, ezen nyugodtan spórolhatsz
2020. okt. 15. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!