Hogyan kezdjek el okosotthont építeni?
Először okosan döntsd el, milyen okosságokkal rendelkezzen otthonod.
Aztán okoskodd ki, mi az, aminek megvalósítását anyagilag realizálni tudod.
Kérnék még ajánlatokat.
Mindenre nyitott vagyok
Én ilyeneket használok több éve.
Olcsóbb, mint amiket linkeltél. Aszisztensem nincs, Sirivel vagy appal használom iphone-nal. A Google assistant-ot is támogatja alapból.
US $9.99 44% Off | Itead Sonoff S20 EU Version WiFi Smart Home Wireless Socket APP Remote Controlled Via eWeLink Work With Alexa Google Home IFTTT
US $4.49 10% Off | Itead Sonoff Basic R2 Wifi DIY Smart Wireless Remote Switch Domotica Light Controller Module Work with Alexa Google Home eWeLink
US $10.08 25% Off | SONOFF Dual 2ch Wifi Smart wireless Switch 15A 2500w/2 Gang 10A 2200w/1 Gang SONOFF IP66 Waterproof Case SONOFF Dr Din Rail Tray
még több okos dolog?
És el tudnám kezdeni akkor úgy hogy egy google home + okos izzók ?
Utánna jönne a többi
Azt tudod hogy az okosvillanykapcsolók és a vezérelt aljzatok egyike sem körmös felfogatású és nem fér bele a Mo.-n eddig használ fali henger alakú szerelvénydobozokba. Lesz kőművesmunka bőven, azzal legyél tisztában. Így hát ezzel kell kezdeni, négyzet alakú szerelvénydobozok beszerzése, gipsz, glett, festék. Aztán villanyszerelői ismeretek elsajátítása, mert kétféle okoskapcsoló van, olyan aminek kell nullavezető, meg olyan aminek nem. Amelyiknek kell, annak be kell húznod egy nullát is a kapcsoló dobozába, amelyiknek meg nem, ott egy vele kapott kondival meg kell kerülni a fogyasztót, abban a dobozban ahonnan a fogyasztó van szétosztva.
Én legalább is ezzel kezdtem és kicseréltem az összes szerelvénydobozt az okoskapcsolóknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!