A SONY BDP-S4200 blu-ray mennyire elavult mai szemmel (formátumok támogatása stb.)?

Figyelt kérdés

2020. okt. 7. 15:24
 1/6 anonim válasza:
7 éve megvan már, én imádom. 4K hiányzik belőle, lassan már csak olyan TV-ket lehet kapni.
2020. okt. 7. 15:58
 2/6 anonim válasza:

Igazából attól függ, hogy mik az igényeid.

Ugye ez 1080p-t és 3D-t tud. Tehát ha van egy Full HD felbontású 3D-s projektorod, akkor ez ehhez tökéletes.

Ha van egy Full HD-s tv-d, akkor ahhoz is jó. Ha van egy belépő szintű 4k-s tv-d, akkor én még ahhoz is ezt használnám.

De ha van egy komolyabb 4k-s tv-d (például egy felsőkategóriás LED, vagy netán OLED), akkor mindenképpen érdemes lesz beruházni komolyabb lejátszóra!

Esetleg ha komolyabb erősítővel/hangfalszettel használod, akkor az a kérdés, hogy tudja -e a tömörítetlen hangsávokat (DTS-HD Master, TrueHD).

Volt hasonló nekem, és elégedett voltam vele egyébként.

Viszont egy Himedia Q30-as médialejátszó ennél jelentősen jobb képminőséget ad az biztos (projektorral és OLED tv-vel is próbáltam), most nekem ez van.

2020. okt. 7. 16:00
 3/6 anonim válasza:

#2-es vagyok.

"4K hiányzik belőle, lassan már csak olyan TV-ket lehet kapni."

Igen, de azért ne hidd ám azt, hogy az olyan hatalmas előrelépés.

Belépő 4k-s tv-t semmiképp sem ajánlok! Csak felső kategóriás LED tv-t, vagy ami tökéletes az az OLED tv - csak ezeken lesztek teljesen elégedettek a 4k-val, ja, és fontos hogy megfelelő távolságról kell nézni, tehát az 55" méretű felejtős legtöbb esetben!

Egyébként ha nem akartok sokat költeni, akkor a régebbi felső kategóriás 4k-s modelleket is nagyon érdemes megvenni használtan, például Samsung KS8000, KS9000, JS9000 széria stb.

Tehát azt akarom mondani ezzel, hogy a Full HD-s tv-t csak akkor érdemes lecserélni 4k-sra, ha nem a belépő szintűt vesztek.

2020. okt. 7. 16:08
 4/6 A kérdező kommentje:

„Igazából attól függ, hogy mik az igényeid.”

Olcsón tudnám megvenni, de valahol azt olvastam, hogy nem támogat sok hangformátumot, izé, virágbolti kiadásokra gondolok.

2020. okt. 7. 16:40
 5/6 anonim válasza:

Mennyi az az olcsó?

Mit értesz "virágbolti kiadás" alatt? A filmeket úgy töltenéd le? Mert akkor felejtsd el a Blu-ray lejátszót. Médialejátszóra van szükséged!

Egyébként amit nem szeret, az az mkv-ban lévő tömörítetlen hangsávok.

Eredeti blu-ray formátumban (m2ts) már nincs gondja vele.

2020. okt. 7. 16:46
 6/6 anonim válasza:

No, megnéztem a kézikönyvében, a HD hangokat tudja kezelni.

Tehát támogat sok hangformátumot.

De ha REMUX-ot töltesz le mkv-ban, amiben TrueHD hangsáv van, az nem fog menni. Ha m2ts-ben töltöd le, akkor menni fog, jó lesz, viszi a TrueHD-t is - ez tapasztalat.

Ha jól emlékszem mkv-ban a DTS-HD Master hangsáv viszont gond nélkül ment.

Ha olyan 12 ezer alatt megkapod ezt a lejátszót, akkor megérheti.

De ilyen célra inkább médialejátszót javasolnék.

2020. okt. 7. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!