A SONY BDP-S4200 blu-ray mennyire elavult mai szemmel (formátumok támogatása stb.)?
Igazából attól függ, hogy mik az igényeid.
Ugye ez 1080p-t és 3D-t tud. Tehát ha van egy Full HD felbontású 3D-s projektorod, akkor ez ehhez tökéletes.
Ha van egy Full HD-s tv-d, akkor ahhoz is jó. Ha van egy belépő szintű 4k-s tv-d, akkor én még ahhoz is ezt használnám.
De ha van egy komolyabb 4k-s tv-d (például egy felsőkategóriás LED, vagy netán OLED), akkor mindenképpen érdemes lesz beruházni komolyabb lejátszóra!
Esetleg ha komolyabb erősítővel/hangfalszettel használod, akkor az a kérdés, hogy tudja -e a tömörítetlen hangsávokat (DTS-HD Master, TrueHD).
Volt hasonló nekem, és elégedett voltam vele egyébként.
Viszont egy Himedia Q30-as médialejátszó ennél jelentősen jobb képminőséget ad az biztos (projektorral és OLED tv-vel is próbáltam), most nekem ez van.
#2-es vagyok.
"4K hiányzik belőle, lassan már csak olyan TV-ket lehet kapni."
Igen, de azért ne hidd ám azt, hogy az olyan hatalmas előrelépés.
Belépő 4k-s tv-t semmiképp sem ajánlok! Csak felső kategóriás LED tv-t, vagy ami tökéletes az az OLED tv - csak ezeken lesztek teljesen elégedettek a 4k-val, ja, és fontos hogy megfelelő távolságról kell nézni, tehát az 55" méretű felejtős legtöbb esetben!
Egyébként ha nem akartok sokat költeni, akkor a régebbi felső kategóriás 4k-s modelleket is nagyon érdemes megvenni használtan, például Samsung KS8000, KS9000, JS9000 széria stb.
Tehát azt akarom mondani ezzel, hogy a Full HD-s tv-t csak akkor érdemes lecserélni 4k-sra, ha nem a belépő szintűt vesztek.
„Igazából attól függ, hogy mik az igényeid.”
Olcsón tudnám megvenni, de valahol azt olvastam, hogy nem támogat sok hangformátumot, izé, virágbolti kiadásokra gondolok.
Mennyi az az olcsó?
Mit értesz "virágbolti kiadás" alatt? A filmeket úgy töltenéd le? Mert akkor felejtsd el a Blu-ray lejátszót. Médialejátszóra van szükséged!
Egyébként amit nem szeret, az az mkv-ban lévő tömörítetlen hangsávok.
Eredeti blu-ray formátumban (m2ts) már nincs gondja vele.
No, megnéztem a kézikönyvében, a HD hangokat tudja kezelni.
Tehát támogat sok hangformátumot.
De ha REMUX-ot töltesz le mkv-ban, amiben TrueHD hangsáv van, az nem fog menni. Ha m2ts-ben töltöd le, akkor menni fog, jó lesz, viszi a TrueHD-t is - ez tapasztalat.
Ha jól emlékszem mkv-ban a DTS-HD Master hangsáv viszont gond nélkül ment.
Ha olyan 12 ezer alatt megkapod ezt a lejátszót, akkor megérheti.
De ilyen célra inkább médialejátszót javasolnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!