Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hülye vagyok tudnátok segíteni?

Hülye vagyok tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Kinéztem magamnak market place-en egy xboxot, a box Baján van én meg Pécsen lakom és az lenne a kérdésem hogy milyen adatokat kell megadjak az eladónak hogy el tudja küldeni (elég a címem a nevem meg az irányító szám? Vagy kell még más is?) Ja és kb mennyi lenne az úti költség? Meg amúgy azt az eladó fizeti vagy én? Bocs tudom ez kicsit fárasztó kérdés de nem áldott meg sok ésszel az úr meg nem vagyok otthon a postai dolgokban.

2020. szept. 29. 14:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

A neved meg a teljes es pontos cimed.

A postakoltseget meg a vasarlo fizeti altalaban.

2020. szept. 29. 15:06
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ. Ha postázza, vagy futárszolgálat viszi, akkor a neved és a címed. Ezek költségét te állod. Ha csomagautomatába küldi, akkor a neved, telefonszámod, email címed és annak az automatának a helyét (kitalált példa: Pécs pláza), ahova szeretnéd, hogy érkezzen. Ennek a költségét is te állod. Ha elmész érte valahova, ahova az eladó elviszi, akkor az útiköltség rád eső részét te, a rá eső részét ő állja.
2020. szept. 29. 15:07
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi a választ pacsi
2020. szept. 29. 15:08
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezt miért nem az eladótól kérded? Elég egy név meg egy lakcím, irányítószám is kell, mert sokszor egy utcából több is van.
2020. szept. 29. 15:17
 5/12 A kérdező kommentje:
Meg annyi lenne a kérdésem hogy ha elküldte a csomagot és kifizettem hogy kapja meg az eladó a pénzt? Viszi a póstás vagy mi. (Azért kérdem mert elszeretnem majd adni)
2020. szept. 29. 15:27
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Átutalod neki. Addig fel se adja.
2020. szept. 29. 15:28
 7/12 A kérdező kommentje:
De azt hogy kell?
2020. szept. 29. 15:29
 8/12 A kérdező kommentje:
Nem a futárnak kell fizetnem? Ha átutalnám lehet hogy nem adná fel a csomagot
2020. szept. 29. 15:30
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Netbankban. Megvannak az adatai az illetőnek, ha nem küldi el feljelentheted.
2020. szept. 29. 15:31
 10/12 anonim ***** válasza:

Posta, gls, dpd, stb futárszolgálatnál lehet készpénzzel utánvétellel fizetni, ahhoz kell a neved a pontos lakcímed, címed ahova viszik a küldemény. Ha előre fizetsz, ( ami nem ajánlatos magánszemélyek esetében) ugyanúgy igénybe veheted ezeket a futárokat.

Ha csomagautomatába kéred, sokkal olcsóbb a szállítás, de ott csak kártyàval tudsz fizetni. Ha előre utalod a pénzt, automatánál nem kell fizetni. Ha nincs netbankod vagy folyószámlád, akkor is tudsz utalni. Ahhoz be kell menned a bankba és ott utalást indítani.

A postaköltséget általában az fizeti, aki vásárolni szeretne.

Csomag ára pedig függ a méretétől, súlyától, utánvételi összegtől. Automata esetében vannak különböző fiókméretek. Foxpostnál kb 1500-2000 ft-ból szerintem kijön a szükséges fiókméret. Utánvételi díj kb 300 ft. Posta szerintem húzósabb, mivel ott kell utánvételi díjat fizetni, ha úgy veszed át, törékeny jelző, értéknyílvánítás stb. Szerintem ott vagy 3-4000 alatt nem is állna meg.

Vállalkozás esetében hamarabb utalnék előre, mint egy marketplacen hirdetett termékre. Ha átvernek, kutya sem fog foglalkozni azzal, h xbox helyett egy fél téglát kaptál.

2020. szept. 29. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!