Magyarországon a 90-es évek elején lehetett venni eredeti Super Nintendo, és Sega Mega Drive / Genesis konzolokat? Mennyire voltak drágák a fizetésekhez képest a gépek, meg a játékok rájuk?
'95-ben kaptam egy használt SNES-t (igaz, az nem az évtized eleje). Kicsit homályos az emlék, de ott voltam, amikor átvettük, azt hiszem, 34-35.000 Ft-ot fizetett anyukám.
Egyik haveromnak volt egy SEGA Master System II-je még '92 körül, nagyon menő volt.
Arra nem emlékszem, hogy a fizetésekhez képest mennyire voltak drágák ezek, 10 évesen annyira nem voltam benne a pénzügyi témákban.
Arra viszont emlékszem, hogy karácsonyra kaptunk egy új, fóliás Donkey Kong Country-t és 16.000 Ft volt ráírva.
1-es, ahol én éltem, ott mindenkinek sárgakazettás kínai másolat volt, ilyen 1000+ játékkal reklámozták, de mindig csak pár játék volt rajta, a többi pedig annak a párnak a hack-je (végtelen élet, utolsó pályán kezdesz, ilyesmik).
Azok tényleg nem voltak annyira drágák.
Huhh. előkerestem egy '93-as Guru magazint, a Megadrive 20.000 (ez egy akkori Amiga500/600 ára volt), a Master System kb. 10.000 volt a Novotrade-nél.
A KSH táblázat szerint ekkor a bruttó átlagkereset 27.000 Ft, tehát kb. egy havi fizetés volt a konzol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!