Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » SDTV-t lehet még venni valahol...

SDTV-t lehet még venni valahol? 22"os, amiben nincs alul felül fekete csík?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A régi, 3:4-es képarányú tv-re lenne szükségem.

A nagymamámat szörnyenz avarja az új tvkben a fekete csík felül alul, bezzeg a régi (elromlott) tv-ben nincs csík.

Tudnátok nekem segíteni?

2020. szept. 17. 21:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az új TVkben a régi filmeknél, műsoroknál van csík, amik még 3:4 arányban készültek. Ha meg régi TV-t veszel, akkor abban meg az új, 16:9 arányú műsoroknál, filmeknél lesz csík.

Ha ragaszkodsz, akkor vegyél használtan.

2020. szept. 17. 21:35
 2/3 anonim ***** válasza:
Egyrészt már 10-15 éve nem árulnak katódsugárcsöves tévét, másrészt valami félreértés van itt szerintem. Nem lehet, hogy 4:3 videókat néz, és két oldalon vannak fekete csíkok, nem alul-felül? Mert tudtommal már minden adás 16:9 képarányú. Új tévéknél alul felül fekete csík csak akkor szokott lenni, ha egy az egyben adnak le "nagyon széles vásznú" filmeket, amiknek régen többnyire levágták a széleit.
2020. szept. 18. 12:50
 3/3 anonim ***** válasza:
Újonnan már nincs ilyen, de használtan fillérekért kapsz, vagy akár ingyen is. Nekem 13 éves Samsung Slim Fit tévém van (hibátlan), magán a képernyőn is lehet átméretezni (persze úgy torzabb lesz a kép) és a set top box képarány-beállításaival is lehet játszani. Az alsó-felső fekete csíkot el lehet tüntetni, hogy full screeen-t kapj, de a régi filmeknél néha még előforduló oldalsó csíkokat nem. De ilyen képarányban már nagyon ritkán adnak filmeket.
2020. szept. 18. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!