A HDMI switch okoz minőségbeli romlást?
Sajnos a TV-mhez szükségem lenne egy HDMI Switch-re, mert túl sok az eszköz, és túl gyakra kell cserélgetni a kábeleket. Azonban nem tudom, hogy ez milyen szinten rontana a gépen. Sok helyen olvastam, hogy a HDMI-ből már a hosszúsága is tud rontani a minőségen. Épp így nem világos, hogy ez mennyire ártana a minőségnek.
Valamint akinek esetleg van ilyennel tapasztalata, tudna ajánlani kifejezett típust? Mert árban nagyon nagy a szórás ahogy néztem (kb 3000-30000 ft között).
Digitális átvitel lévén, ha jelhibák vannak, az durván látható, akár ki is hagy, elsötétül.
Vagy nem látsz semmi hibát.
A HDMI switch ráadásul általában olyan integrált áramkörrel működik, ami repeaterként javítja is a jelet, azaz újraformálja, négyszögesíti, a kábelen óhatatlanul torzuló jelet.
Használtam ilyet magam is 2+5 méter kábellel, gond nélkül.
nekem sincs vele gondom.
a port kell róla néha letörölni ennyi vele a gond :D
Nekem Nedis van, bevált.
(Először egy "passzív" elosztót vettem, de a laptop tápja kevés volt neki, a közeli informatikai boltba rendes gárda van, előre megmondták, hogy nem biztos, hogy jó lesz, próba után csere, már bő fél éve megvan, külön USB-ről etetem, ez se a gépet terhelje.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!