Miért csinálja ezt a TV?
Samsung tv, 2020-as verzió TU8500
ha nagyon kevés fény - vagyis inkább fényes részlet - van a megjelenített képen akkor leveszi a fényerőt.
nem! nincs bekapcsolva semmiféle eco mód és nincs a környezeti fény érzékelése sem engedélyezve! az az első amit bekapcsolok egy TV-n, nem kell hogy nekem villogjon, majd én megmondom mennyire legyen fényes (vagy ezek szerint nem? :D)
tehát ha mondjuk a gyakorikérdéseket nézem inverzben és csak a fehér szövegek vannak akkor elveszi a fényerőt.
ha mondjuk egy sötétebb youtube videót nézek akkor is nagyon kevés háttérfényt ad. viszont ha megmozdítom az egeret és az alsó-felső sáv megjelenik, mindjárt felerősíti a háttérvilágítást.
alapból nem okoz gondot, viszont sötét képeknél, filmeknél durván besötétedik a kép. és igen, még világos nappal is - szal ott már zavaró.
nem találok semmi beállítást ahol ezt ki lehetne kapcsolni... :(
Nem ismerem a típust, de nincs lehetőség a dinamikus kontraszt kikapcsolására? Legalábbis én erre tippelnék.
Dinamikus kontraszt szokott lenni, én is utálom.
Pedig némelyik típusnál külön költségeket fektetnek a gyártók a többzónás háttérszabályzásba.
Bonyolultabb háttérvilágítás, több hibaforrás és még zavaró is.
"A tv távirányítóján (amivel bekapcsolod) a Menűt nyomd le, képbeállításokat ott módosíthatod."
hú ez aztán válasz a javából! :DDD
kitűnő és részletes válasz, nem is tudom hogyan nem találtam meg eddig sem a távirányítát - amivel bekapcsolom - sem pedig e menűűűűűt....
mindegy, felponzotalak - mindjárt itt a karácsony.
a többieknek köszi, ment a ződ!
már minden beállítást megnéztem és végigállítgattam mindegyik üzemmódban, de nem jövök rá hol lehet. Film módban is állítgatja.
van egy érzésem, hogy nincs is a felhasználó részére elérhető olyan menűűűűpont ahol erre a dologra befolyást lehetne gyakorolni.
minden képmódnál mások és mások az aktív menűűűűpontok.
gondoltam írok a Samsungnak, de megint úgy járok majd, hogy felhívnak pár hét múlva erős indiai akcentussal és akadozva felolvasnak egy sablon szöveget - mint amit a 3-as írt :D
A contrast enhancerre gondolsz?
nem oldja meg.
smerem ezt a videót, mielőtt megvettem a tv-t, már akkor megnéztem párszor.
megvan a megoldás!
a bemeneteknél át kell állítani PC-re és akkor nem fogja ledimmelni!
nekem ismeretlenen volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!