Oszcilloszkóppal lehet mérni az erősítőből kijött jelet hogy szögjel e?
Hallani is lehet.
Amikor elkezd belevágni a szinuszba és ez már fülre is jól hallható, az felel meg nagyjából 10 % harmonikus torzításnak.
Válaszommal lehet, hogy az értelmetlen kérdést próbáltam kompenzálni.
Hogy legyen valami értelem is a témában.
Mert amúgy nem tudom, mit képzeltél, igazság szerint.
Ez a gyakori baj itt a gyakori kérdezőkkel: "egyszerűsítenek".
De nehogy azt hidd, hogy ez jó benyomást kelt, sok esetben még az intelligencia hiányát is indikálja.
Nem képes normálisan leírni egy kérdést úgy, hogy a potenciális válaszolónak ne kelljen találgatni, tucatnyi variációt lejátszani fejben, hogy vajon mit akarhatott?
Akik így hobbiból válaszolgatnak fórumokon, bizonyos fokig agytorna a találgatás (mint régen a keresztrejtvény), de néha azért zavaró is tud lenni az "egyszerűség".
Pláne, elektromos / elektronikus területen mindig nagy jelentősége van a kontextusnak is.
Műterhelés nélkül egyébként csak kimenőfeszültséget tudsz indikálni, de erősítőt terhelve szokás mérni.
Legalább ohmos ellenállás kell rá, hogy áramra is legyen terhelve a végfok, illetve tápegység.
"Egy egyszerű választ vártam."
Én egyszerű választ írtam. De ugye nem voltál vele kisegítve? :)
"van az erősítő aminek megszeretném nézni a legnagyobb teljesítményét"
Javasolt a kérdésben mindig közvetlenül azt leírni mi az alap probléma vagy feladat és nem azzal kapcsolatban feltenni a kérdést amire a következtetéseid alapján jutottál.
Ha a teljesítményét akarod megmérni akkor nem elég az hogy kivezérled vágásig aztán megméred a kimenő feszt majd számolsz.
Ahogy előttem írták névleges értékű (és megfelelő teljesítményű) műterhelést kell a kimenetre kötni és a mérést úgy végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!