Mi különbség a QLED és a crystal led között? Vajon melyik tv-nek szebb a képe?
Néztem egy ilyen tvt
És egy ilyen tv-t
Vajon melyik a jobb, melyiket érdemesebb megvenni?
QLED olyan LCD, amiben a kékes színű háttérvilágítás UV-t is sugároz, ezáltal gerjeszti az LCD quantum nanokristályait.
Tehát így az LCD maga is bocsát ki fényt, plusz a háttérvilágítás is. Feketét tekintve pedig jobb "sötétség" érhető el, azaz jobb feketeszint.
A Crystal LED viszont egyszerű LED-hátterű LCD, de abból a prémium minőséget igyekeznek megcélozni.
Tehát a marketing így akarja megkülönböztetni a normál LCD-től, noha működés szempontjából ugyanaz.
Egyetértek #1-gyel és# 6-ossal.
Az OLED beégős viszont ennek a legnagyobb a kontrasztja, mivel teljesen ki tudja kapcsolni a pixeleket. A QLED-nél emeltek a fényerőn, így jobbnak tűnik a kontraszt, de a fekete az még mindig szürke, ha alaposan vizsgáljuk. Ezért fényesebb helyre, nappaliba használva jobb választás lehet egy qled.
1 hete vettem TU8502-öt (csak 43-as, mert az elég, monitornak használom)
brutálisan jó képe van! vigyorgok amikor elé ülök... egy 8 éves össze-vissza foltos Sony-t cseréltem le, mert szegénynek már véres volt a torka.
a 8500-as szériánál lejjebb ne vegyél! a 8000 és a 7000-ben rosszabb panel van. a 8500-asban Dual LED-es van.
a QLED-ek jobbak, szebb képet adnak állítólag, de drágábbak is.
ha van pénzed vedd a QLED-et, ha mégtöbb van akkor OLED-et (nem fog rommá égni pár év alatt...nyugi)
de jó ár-érték arány kell akkor a 8502.
van a prohardveren tv-s topik, ott nézz körül, sok jó infót lehet találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!