Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ez most csak egy sima fejhallg...

Ez most csak egy sima fejhallgató erősítő, vagy DAC is van benne?

Figyelt kérdés

[link]

Tehát ha egy ilyet veszek, akkor ez csak felerősíti a fejhallgató hangját simán, vagy javítja is a hangot? Mert ilyesmi erősítőknél szoktam látni, hogy a tetejére még rátesznek külön egy DAC-ot, ami olyan mint pl ez:

[link]

Szóval, az elsőnek linkelt erősítő az csak simán egy erősítő, amihez külön DAC is kell?

2020. aug. 7. 16:45
 1/9 BeefEater ***** válasza:

Az első egy fejhallgató erősítő (és semmi más), a másik meg egy DAC vonali szintű kimenettel.

A hang javításon nem tudom, hogy mit értesz.

2020. aug. 7. 16:56
 2/9 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy javítja-e az alaplapi hangkártyához képest a hangot. De akkor gondolom magában az erősítő erre nem képes.
2020. aug. 7. 16:58
 3/9 BeefEater ***** válasza:

Nem, arra a DAC való. Olyat keress, ami DAC és fejhallgató erősítő egyben.

Nekem egy (régebbi) FiiO E10K van ami jóval kevesebbe kerül mint a kombó amit te linkeltél és tökéletesen kiszolgál egy átlagosnál kicsit jobb, csak vezetékes fejhallgatót.

2020. aug. 7. 17:06
 4/9 Isti1976 ***** válasza:

Ha Toppingokat nézegetsz, akkor nem tudsz hangminőségben mellényúlni, az első csak füles erősítő, a második csak DAC.

Neked ilyesmi kell;

[link]

ebben van minden és van RCA out-ja is, meg hangerő szabályozója így direktben teljesítményerősítőre is tudod kötni, ha inkább hangfalat zizegtetnél. Azt írják 125mW-ot tud 300ohmos fülesnél, ami jó nagy teljesítmény, szóval meg tud hajtani bármilyen nagyimpedanciás fejhallgatót.

2020. aug. 9. 11:22
 5/9 anonim ***** válasza:
azért csekkold még esetleg FiiO K3 illetve SMSL SANSKRIT 10Th MKII
2020. aug. 13. 16:55
 6/9 anonim ***** válasza:
A DAC arra való hogy megkerülje az alaplapi hangkártyát, szóval ha van egy jó minőségű külső DAC-od amit a gépedre csatlakoztatsz és te abba csatlakoztatod a jó minőségű Hi-Fi fejhallgatódat pl Sennheiser HD 650-es fejest de hasonló áron kapható Audio-Technica, Beyerdynamic, Grado, AKG fejeseket is említhettem volna akkor az azt csinálja hogy az alaplapi hangkártya helyet a sokkal jobb minőségű saját DAC chip lesz használatban ami természetesen sokkal jobb zenei élményt tesz lehetővé egy mint írtam jó minőségű Hi-Fi fejessel és akkor ha veszteséges zenéket hallgatsz, persze van olyan tömörített zene ami MP3 de nincs agyon tömörítve, azok zenéket hallgatva is jobb zenei élményben lesz részed, de abban az esetben ha te olyan zenét hallgatsz ami agyon van tömörítve akkor biztos lehetsz abban hogy azt hallani fogod hogy rossz minőségű a zene, ez nem a fejhallgató erősítő-dac hibája és nem is a fejhallgatójé hanem az agyon tömörítés hibája ami minél inkább tömörített annál inkább vezet az zenében minőség romláshoz, szóval ha elszántad magad arra hogy te egy minőségi fejhallgató erősítő-dac-ot veszel akkor a kedvenc zenéidet is veszteség mentes formátumba hallgasd, ha egy MP3-at felkonvertálsz FLAC-ba attól a zene nem lesz jobb minőségű csak nagyobb helyet foglal el, mert az MP3 veszteséges zene fájl formátum és ami a tömörítés során elveszlik részlet azt nem lehet visszahozni semmilyen módon. Ha nem csak otthon hallgatsz zenét hanem sokat utazol vagy olyan a munkahelyed hogy hallgathatsz zenét akkor jó választás egy pl FiiO M7 75000 Ft-ért vagy egy FiiO M9 100 ezer Ft-ért, hozzá egy zárt jó minőségű Hi-Fi fejhallgató és akkor ilyen esetben is nagyon jó minőségben hallgathatod a kissé tömörített zenéidet vagy a veszteség mentes zenéidet.
2021. máj. 10. 11:40
 7/9 A kérdező kommentje:
Egy Audio Technica M50x-em van és egy Etymotic ER2XR-em, viszont sajnos minőségi dac/amp kombót még nem tudtam venni, csak egy 10 ezer körüli SoundBlasterX hangkártyám van. Ezekhez megérné egyáltalán? Mert mindkettő inkább neutrálisabb, stúdió jellegű hangzású, bár igaz hogy picit a mélyek ki vannak emelve mindkettőben.
2021. máj. 10. 15:40
 8/9 anonim ***** válasza:

a füleseid elég jók, külön fejhallgatőerősító ezekhez szerintem nem kell.

Persze ha később váltanál komolyabb fejesre azokhoz még jól jöhet.

egy jobbféle (de még egy közepes is) DAC pedig esélyesen jobban fog szólni mint az a hangkártya.

A Toppingokkal valóban nem lehet mellényúlni, illetve még S.M.S.L. ami ár/érték arányban hasonló.

a hordozhatóság miatt lehet nehéz választani, otthoni asztali olcsóbb, mint a hurcibálós.

2021. máj. 10. 16:02
 9/9 anonim ***** válasza:
Kérdező: Ha veszel egy minőségi fejhallgató erősítő+DAC-ot azt nem a SoundBlasterX hangkártyához veszed, ha a gépedhez csatlakoztatod a fejhallgató erősítőt+DAC-ot és abba a fejhallgatódat akkor a számítógépedben-laptopodban lévő alaplapi ( forrasztott ) hangkártya nem lesz használatban. Mivel a SoundBlasterX egy különálló hangkártya ( dedikált ) így gondolom most ezt használod, ha lenne egy jó kis fejhallgató erősítő+DAC-od akkor egyértelműen a hangbeállításokban a megfelelő kábellel való csatlakoztatás után a hangok-lejátszás résznél a DAC-ot választod ki ( pipálod be ) és akkor a fejhallgatódat is ebbe dugod be ( a DAC-ba ) és akkor a fejhallgatód ezt fogja használni. Az Audio-Technica ATH-M50X egy jó ár/érték arányú fejhallgató, ennél sokkal komolyabbakat is képes maximálisan meghajtani egy jó minőségű fejhallgató erősítő+DAC. Nekem van hordozható lejátszóm is ami egyben használható USB-DAC-ként is, ez egy FiiO M7, nos ez egy 75 ezer Ft-os kis lejátszó ami képes maximálisan meghajtani ( nem a hangerőt értem ez alatt ) egy Sennheiser HD-650-est is ami egy 130 ezer Ft-os Hi-Fi fejes, de pl egy Audio-Technica ATH-SR9-et vagy Beyerdynamic T70P-t vagy Grado SR 325E-t is, és ezek a gyártók 100 ezer Ft alatt is nagyon jó fejhallgatókat gyártanak, és 100 ezer Ft felett 150 ezer Ft közötti fejeseik nagyon jó kis fejesek, ennél drágábbat és jobbat annak érdemes venni akinek van rengeteg pénze és aki profi stúdiós, mert vannak ezeknek a gyártóknak sok 100 ezer Ft-os Stúdio-Hi-Fi-Monitor fejesei is, csak azokhoz már a megfelelő erősítő+DAC is egy vagyon. Ha majd lesz rá pénzed ( egy minőségi fejhallgató erősítőre+DAC-ra akkor majd írj akár privát üzenetet, és segítek fejhallgatót választani hozzá, de azért az tudni kell hogy milyen zenéket hallgatsz, én hangszeres zenéket, retro-disco, pop-rock, mulatós zenéket hallgatok, szóval ez nagyban befolyásolja azt hogy milyen erősítőt+DAC-ot veszel.
2021. máj. 10. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!