Lehetne még hozzá szerezni?

Figyelt kérdés

Van egy régi Videoton színes tévém. Működik van kép van hang csak az a gond , hogy gyenge a képcső ( a szerelő szerint)- sötét a kép és torzak a színek.

A tévé az egyik ismerősömé volt aki KB 5 évvel ezelőtt megnézette egy szerelővel - de nem javíttatta meg.

A készülék hozzám került és mivel szeretem az ilyen régi dolgokat arra gondoltam kicseréltetem a képcsövet egy újra.

A szerelő nem fog kiröhögni ha megakarok egy ilyen régi készüléket javíttatni? Van-e még egyáltalán ilyen régi készülékhez képcső - esetleg új?

2020. júl. 31. 21:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én erre azt mondanám, hogy nem fizetnél ki érte annyi rengeteg pénzt, amennyiért 1 szerrelő bevállalná a képcsőcserét.
2020. júl. 31. 21:33
 2/6 anonim ***** válasza:
69%
Hamarabb találsz a szemét telepen egy régi, de működőképes tv-t mint a javíttás. Szerelőnk azt mondta, anno 10 éve, hogy érzékeny készülékek, a csere se biztos hogy segítene rajta.
2020. júl. 31. 22:06
 3/6 anonim ***** válasza:

Ma már nehéz beszerezni képcsövet, a képcsöves tv-k már szinte teljesen eltűntek. Lomtalanításkor esetleg találhatsz a tiédhez hasonló tv-t, de általában a barbárok összetörik a képcsövet. Nekünk is volt egy Videoton TS 5324 SP TXT Super Infra Color Hitachi képcsővel, sajnos már nincs meg. Pedig a képcsöve még jó állapotban volt.

Próbáld meg így keresni:

Videoton képcsöves tv javítása

Nem akarom itt reklámozni, de Újpesten találsz egyet, ott talán tudnak segíteni. Egy kis segítség: az irányítószám 1048, és a nevük „K” betűvel kezdődik.

2020. júl. 31. 23:04
 4/6 anonim ***** válasza:

Tudsz javítani a helyzeten ha kicsit megnöveled a katódfűtés feszültségét és ezzel egyetemben megnövekszik a fűtőáram ,fűtőteljesímény és nagyobb lesz az elektronemisszió.

Nyilván ez a megoldás a képcső állapotától függ és bizonyos idő után ami lehet jó esetben egy év is teljesen tönkremegy a cső.

Vagy készítesz egy regeneráló készüléket, van hozzá leírás a neten, de az is csak megnyújtja valamivel a cső elhalálozási folyamatát.

2020. aug. 1. 08:56
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok.

Zzzoli jól írta, ezt a módszert régen, még a fekete-fehér elektroncsöves tv-knél is alkalmazták, de akkor nem azért, mert volt másik képcső, hanem azért, mert eléggé drágák voltak az új képcsövek és így valameddig meg lehetett hosszabbítani az üzemidejüket.

Az, hogy torzak a színek, vagyis a színegyensúly nem jó, nem biztos, hogy a képcső hibája. Az RGB végfokozat munkapontjainak elállítódása vagy hibája is okozhatja.

2020. aug. 1. 11:50
 6/6 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem bölcsebb, ha kreatívan a régi burkolatba egy új lcd-led tv-t építesz be, így megmarad a retróérzés s egy kis minőség is csúszik a képbe-használhatóságba;)

Hirdetői oldalakon néha látsz ingyen elvihető tévéket vagy pár ezresért.Aztán simán átszereled a belsőt, ehhez nem kell szerelő, ha van némi rutinod már...

2020. aug. 1. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!