SkyWatcher 150/750 BD teleszkóp kétoldalú tükörrel?
Figyelt kérdés
Üdv skacok! az a szitu, hogy a minap lejött a megrendelt teleszkóp, és azt vettem észre, hogy a tükör alja szintén tükröződik, de akárhány YT videót nézek, ott mindig matt az üveg. Konkrétan nem tükör, olyan mintha műanyag lenne, de nem is védőfólia. Nem tudom mi ez, de szeretnék hőstabilizáló ventilátort tenni az aljára, és nem tudom zavarni fog-e. Gyárilag szépen be van állítva, és mivel nincs kollimátorom, nem szeretném kivenni a fő tükröt. Van valakinek ötlete? Esetleg találkozott már ilyennel valaki?2020. júl. 25. 16:36
1/1 A kérdező kommentje:
Mindegy, már nem aktuális. Csináltam a 2" es kupakból egy fényvisszaverős kollimátort és szétszedtem a tükröt. Kiderült, hogy a tükör alsó része is polírozva lett, szóval így került rá a venti, aztán beállítottam szépen és most várom hogy tiszta és Hold mentes legyen az ég :)
2020. aug. 9. 20:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!