Mi alapján kell kiválasztani hogy milyen hangszóró kell az autómba?
Figyelt kérdés
Egy 2005-ös renault thaliarol van szó, ki lett cserélve a fejegység egy JVC KD-X330BT-re, de rossz a minősége a hangszóróknak. Milyet kellene vennem? Elso 2 ajtóba kellene 1-1 és a hátsó kalaptartóba is 2 kell. Milyennek kell lenniük? Mély magas ? Le kell mérnem hány centis kell? Hány wattosak kellenek?2020. júl. 23. 09:47
1/3 Szervizmérnök úr válasza:
Kalaptartóból nagyon rossz az akusztika (már amit én tapasztaltam, de lehet típusfüggő), előáll egy sajátos tölcsérhatás, ami igen torzító hatású a frekvenciamenetre.
Annál még az oldalhangszórók is jobbak, plusz szükség lehet mélysugárzóra is, a csomagtérben.
Valamint sokat dob a hangzáson, térhatáson egy magassugárzópár a műszerfalon, illetve a gyárilag kiképzett helyre beépítve, vagy nem tudom, nálad milyen lehetőség van.
2/3 A kérdező kommentje:
Nincsenek nagy elvarasaim, egyedul annyi hogy jó legyen a basszus, es a gyari hangszorokkal sem rossz annyira, szóval szerintem ha beszerzek pár 6-8 ezer forintos hangszóró párokat, már jobb lesz a hangzás mint most.
2020. júl. 23. 12:09
3/3 anonim válasza:
Rakjál előre egy Hertz DSK 165 szettet, és nem kell a kalaptartóval meg a többi marhasággal hokizni. Kalaptartóból a hang iránya felfelé megy, ami felül levágódik, így előre felé ellentétes irányba verődnek a hullámok, de ezt kár írnom, mert szerintem nem fogod érteni a lényegét. A lényeg, hogy kell egy értelmes első szett, pl amit írtam, az elég érzékeny a fejjel hajtáshoz, és szép hangja van, elég mélyre tud menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!