Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mennyi hagyományos televízió...

Mennyi hagyományos televízió lehet?

Figyelt kérdés

Mennyi lehet Magyarországon használatban még hagyományos (CRT) televízió?

Mekkora lehet az arány a hagyományos és a LED tévék között?

2020. júl. 22. 23:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
63%

Én nem tudom,de ha egy régi képcsöves tv-re,vagy monitor képére nézek,pár perc után bekönnyezik a szemem attól a villódzástól,amit 15-20 éve nem is vettem észre,vagy nem zavart úgy.

Szerintem nem is baj,hogy kihalnak azok a szemrontó cuccok.

2020. júl. 26. 16:28
 12/13 A kérdező kommentje:

""Én nem tudom,de ha egy régi képcsöves tv-re,vagy monitor képére nézek""

Nekünk van egy Sony régi tévénk ami 100 hertz képfrissítésű. A jelenlegi új LED monitorom viszont csak 60 hertz-es.

2020. júl. 27. 19:45
 13/13 Szervizmérnök úr ***** válasza:
75%

Nem lehet összehasonlítani, mert az LCD állóképet ad és ha másodpercenként csak 10-szer frissülne, akkor sem vibrálna.

Egyszerűen csak lassan frissülne, de a szemed azzal nem bántaná, hogy túl lassú.

A képcsöves ernyőjén viszont egy elektronsugár pásztáz, teljesen más működés.

Megfelelő távolságból nézve az 50 Hz képcsöves interlaced vibrálása sem zavaró. Nekem nem a vibrálástól égett a szemem annak idején, hanem a túl erős fénytől. Vagyis a kontrasztot (fehérszintet) kellett visszább venni.

De ahogy nagyobb méretű képcsövek lettek, úgy jelentkezett igény a 100 Hz-es konstrukcióra, mert a nagyobb méreten már jobban kijött az interlaced villogás, az adott nézési távolságon.

Nem véletlen, hogy többnyire 66-68 cm képátlónál kezdődtek a 100 Hz-esek, csak kivételesen találkoztam szervizben 57 centissel, ha jól rémlik (4:3).

2020. júl. 27. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!