Mi a különbség a tablet és az e-book között?
Figyelt kérdés
Tableten is olvashatok online könyvet, nem?2020. júl. 18. 14:50
1/10 anonim válasza:
Más a kijelzője.
A tabletnek lcd vagy oled kijelzője van, amin ha órákig olvasol elfárad a szemed plusz folyamatosan meríti az akkut.
Az e-book olvasónak speckó kijelzője van, csak a képváltáshoz használ energiát és a szemnek is sokkal kellemesebb, olyan mintha papír könyvet olvasnál.
2/10 anonim válasza:
A tablet egy kvázi számítógépként funkcionál, vannak rajta programok, testre tudod szabni, etc. Az e-book-al csak könyvet tudsz olvasni, meg max jegyzetelni, esetleg egy szótár program van rajta gyárilag de ennyi.
3/10 anonim válasza:
Nekem van mindkettő, az e-book-olvasó elvileg tud minden formátumot kezelni, de az enyém pl. a pdf-et vagy a jpg-t nem kezeli, nem tudja nagyítani. Az e-book olvasóm csak a kimondottan e-book-formátumú könyveket tudja kezelni, a többi formátumot tableten olvasom. De egy csomó tableten nincs zsinórnak bemeneti nyílás, olyat vegyél, amire át tudsz másolni bármit. A felhőalapú másolás hol működik, hol nem, nem az igazi.
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2020. júl. 19. 01:15
5/10 anonim válasza:
Tableten is tudsz könyveket olvasni, az én szemem pl. nem fárasztja, pedig néha órákon át böngészek/olvasok. E-book olvasóra is tehetnek bármilyen alkalmazást az olvasón kívül, technikai korlát mindössze annyi, hogy ne (nagyon) legyen benne mozgás, mert az nagyon darabos, és élvezhetetlen, még a görgetés is böngészővel. Az enyémen egy régebbi Android verzió fut, így elég sok dolgot telepíthetek rá, bár nem a Play áruházból. A böngészők közül a Firefox tud olyat, hogy a lapozógombbal egész oldalt görget lejjebb egyszerre. Amúgy ezek nagyon gyengék, viszont akár tűző napon is kényelmesen használhatók, és van amelyik 2 hétig is bírja, mert energiát gyakorlatilag csak a lapozás fogyaszt, kivéve ha komolyabb rendszer fut alatta. Ha nem akarod kivinni a szabadba, szerintem nyugodtan vehetsz tabletet, sokkal erősebbet kapsz ugyanannyiért.
6/10 anonim válasza:
Még annyit hozzátennék, hogy az ebook-olvasók kijelzője eInk technológiát használ, amiben tudtommal grafitszemcsék mozognak lapozáskor, ezért papírszerű hatást kelt. Néhány lapozásonként a kijelzőt egy pillanatra inverzbe állítja, hogy letisztítsa az ott marad szemcséket, de a régebbi modelleknél így is előfordult "szellemkép", és újra frissíteni kellett, bár nem különösebben zavaró. Újabban van világítás is, ha valaki sötétben akarná használni. Keress videókat, az a legegyszerűbb.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! 🙂
Tabletem van, de nem értettem, mi a különböző a tablet és az e-book között, ezért tettem fel a kérdést. Tableten én is zavartalanul tudok olvasni, csak leviszem a fényerőt.
Esetleg valaki leírná, hogy mi a különbség a LAPTOP és a NOTEBOOK között? (Nem szeretnék erről külön kérdést feltenni.😁)
Előre is köszönöm! 🙂
2020. júl. 19. 13:39
8/10 anonim válasza:
5-6 vagyok. Most már semmi. Kb. 20 évvel ezelőttig a laptop ("az öledben") volt a nagyobb, a notebook ("jegyzetfüzet") a kisebb, vékonyabb. De már mérettől függetlenül mondják mindkettőt.
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! 😊
2020. júl. 19. 15:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!