Milyen az optimális tárolás a VHS-ek számára?
Figyelt kérdés
Otthon elég sok vhs-em van, és az érdekelne, hogy pl. elviseli-e a 35fokot, vagy a hideget, és hogy milyen helyen tároljam, ha azt akarom hogy megőrizze épségét. Most a tetőtéren van egy nem használt részen, ahol nyáron kb.35-max40fok van, télen pedig hideg (nincs szigetelve mivel nem használjuk). Természetesen dobozba vannak a vhs-ek, nincsenek kitéve közvetlenül napnak, amivel baj lehet az a tul hideg és a tul meleg. Szerintetek?2010. aug. 1. 17:43
1/5 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
Nem vagyok szakértő, de a sötét és a megfelelő hőfok ellenére is bizonyos kémiai átalakulás zajlik le.
Azt szokták tanácsolni, hogy időnként át kell csévélni (tekerni) a szalagot, hogy ne tapadjon össze, vagy nem tudom miért.
Mivel az optikai tárolók is megbuktak, több winchire kellene menteni a digitalizált anyagot. (Van már terrabyte-os is kb. 20 eFt.)
2/5 anonim válasza:
Mindenképp tönkre fognak menni. Sajnos ez biztos. Láttam egy műsort erről. Fix páratartalom, hőmérséklet stb.
A 40 fok C szerintem sok neki. valahogy tedd hűvösebb helyre. Védd a párától, mágneses tértől.
Az átcsévélés lehet a mágnesesség miatt is kell.
3/5 anonim válasza:
Én azt is hallottam, hogy a Föld mágneses tere is rongálja a VHS kazettákon tárolt jelek minőségét, ezért azt tanácsolták, hogy gyakran forgassuk a kazettákat.
4/5 anonim válasza:
Igen és akkor tökéletesen sz@r lesz mindenhol.( Bocs, de ezt nem tudtam kihagyni.) :-)))))))
5/5 anonim válasza:
Száraz hűvös helyen, fémdobozban.
Az enyém kiváló még ma is.
A videót távolabb tartom a tv-től.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!