Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen az optimális tárolás a...

Milyen az optimális tárolás a VHS-ek számára?

Figyelt kérdés
Otthon elég sok vhs-em van, és az érdekelne, hogy pl. elviseli-e a 35fokot, vagy a hideget, és hogy milyen helyen tároljam, ha azt akarom hogy megőrizze épségét. Most a tetőtéren van egy nem használt részen, ahol nyáron kb.35-max40fok van, télen pedig hideg (nincs szigetelve mivel nem használjuk). Természetesen dobozba vannak a vhs-ek, nincsenek kitéve közvetlenül napnak, amivel baj lehet az a tul hideg és a tul meleg. Szerintetek?
2010. aug. 1. 17:43
 1/5 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Nem vagyok szakértő, de a sötét és a megfelelő hőfok ellenére is bizonyos kémiai átalakulás zajlik le.

Azt szokták tanácsolni, hogy időnként át kell csévélni (tekerni) a szalagot, hogy ne tapadjon össze, vagy nem tudom miért.

Mivel az optikai tárolók is megbuktak, több winchire kellene menteni a digitalizált anyagot. (Van már terrabyte-os is kb. 20 eFt.)

2010. aug. 1. 17:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Mindenképp tönkre fognak menni. Sajnos ez biztos. Láttam egy műsort erről. Fix páratartalom, hőmérséklet stb.

A 40 fok C szerintem sok neki. valahogy tedd hűvösebb helyre. Védd a párától, mágneses tértől.

Az átcsévélés lehet a mágnesesség miatt is kell.

2010. aug. 1. 18:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Én azt is hallottam, hogy a Föld mágneses tere is rongálja a VHS kazettákon tárolt jelek minőségét, ezért azt tanácsolták, hogy gyakran forgassuk a kazettákat.
2010. aug. 1. 18:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen és akkor tökéletesen sz@r lesz mindenhol.( Bocs, de ezt nem tudtam kihagyni.) :-)))))))
2010. aug. 1. 19:03
 5/5 anonim ***** válasza:

Száraz hűvös helyen, fémdobozban.

Az enyém kiváló még ma is.

A videót távolabb tartom a tv-től.

2010. aug. 1. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!