A nyílt fejhallgatóknak mik az előnyei és hátrányai a zártakhoz képest, azon kívül amit én írok? És mi a jelentősége a soundstagenek (angolul) filmeknél, zenéknél, játékoknál? Milyen esetben érdemes beruházni egy nyíltre?
Nyílt= Open back, Zárt= Closed back
Hátránya az, hogy mindenki más a helyiségben hallja azt, amit én, előnye pedig amit írtam, a soundstage, aminek nem tudom mi értelme, mert a stereo térhatás (amit én csak imagingnek olvastam) elérhető zártakkal is. Miben segít vagy mire jó a soundstage?
Azt nem tudom, mert csak olvastam, és láttam grafikonokat, hogy a nyíltaknak nincs kellően erős vagy jó mélyük.
Soundstage? Nem tudom mi az, de megveszem mer biztos joo.
Kb. ez.
Soundstage magyarul színpadkép, a stereo szó pedig sztereóként honosodott meg nálunk, már sok évtizede.
Sztereó és sztereó között is voltak mindig különbségek, ilyen például a tér helyes / pontos leképezése, amikor az egyes hangszerek elhelyezkedése minél jobban érzékelhető. Főleg klasszikus zenénél van jelentősége.
A nyitott rendszerű fejhallgatókat már évtizedekkel ezelőtt is különbnek tartották a hifisek, igényesebbnek, általánosságban.
Ha esetleg nem dönget olyan jól, mint egy zártrendszerű, az egy vérbeli hifist nem nagyon zavarja, aki előnyben részesíti a jobb színpadképet és a (relatív) lineárisabb frekvenciamenetet.
Köszönöm, második!
Akkor ezek szerint az efféle fejhallgatók jobban produkálják a Surround hangot,? Ha zenénél, ahogy írtad, a klasszikusnál van jelentősége, de mi a helyzet játékoknál és filmeknél? Nagyban javítja az élményt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!