Lehet helyettesíteni?

Figyelt kérdés
Lehet helyettesíteni FET-et Tranzisztorral? Van egy 100 Wattos hangfrekvenciás erősítő FET-es végfokkal - ha a végfokban tönkremennének a FET-ek azokat hasonló teljesítményű tranzisztorokkal lehet helyettesíteni?

2020. jún. 20. 22:54
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
68%

8:

"Egyébként pedig jobban hiszek egy olyan szakembernek aki már lassan 40 éve a szakmáját űzi és kiváló szakember mint az ide irodató magukat szakértőnek nevező kuruzslóknak."

Ha minket hozzá nemértő "kuruzslóknak" tartasz, akkor miért itt teszed fel a kérdésed? Ha már úgyis megkérdezted a "40 éve a szakmáját kiválóan űző és kiváló szakembert", akkor eleve felesleges volt ide írnod. Egyébként régebben, bár nem hivatásszerűen, de én is javítottam rádiókat, erősítőket, tv-ket. Úgyhogy nekem is feleslegesen magyarázol.

"lehetséges a tranzisztor - FET helyettesítés - bár nem mindig." Ez így nem igaz! A FET közvetlenül szinte soha nem helyettesíthető bipoláris tranzisztorral. Esetleg egy előerősítőben bizonyos kapcsolásokban a JFET talán, de egy teljesítmény MOSFET nem helyettesíthető közvetlenül egy teljesítmény bipoláris tranzisztorral. De, ha nem hiszel nekünk, akkor a saját erősítődben cseréld ki a teljesítmény FET-eket bipoláris tranzisztorokra, aztán majd meglátod...

2020. jún. 24. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!