Hangtechnikai szempontból mi a különbség soros és párhuzamos kötés közt?
Adott egy végfok , 8ohm 600w oldalanként.
Van 4db ohm-os hangfal. Hogy ildomos bekötni őket? Soros vagy párhuzamosan?
Nem illem kérdése, ebben az esetben kettesével sorba tudod kötni, akkor lesz 8 ohm.
Ha feltételezzük, hogy az erősítő elbírna 4 ohm terhelést, azt még akkor sem tudnád előállítani, mert párhuzamosítva 2 ohm jönne ki.
Igazán jó ötlet sorbakötni a hangdobozokat, mivel nem ohmikusak. A bennük lévő keresztváltók jól bele fognak dumálni egymásba, jó szar hangja lesz.
Hangszórókat (egyformákat, csak magát a hangszórót, nem hangdobozt) még sorba lehet kötni, hangdobozt nem illik.
(Egyszer egy 100 voltos BEAG hangoszlopban elszállt a 100 voltos trafó, a benne lévő hangsugárzókat sorbakötve remekül működött tovább)
2:
Van ilyen effekt, de akkor az egész ott kezdődik, hogy ugasd le inkább a kérdezőt: minek akar négy szar hangszórót?
2 db normális helyett.
De nem ez volt a kérdés.
Ő ezt akarja, én csak válaszoltam a kérdésre.
Nem, mert még át is vertél: ahogy gyorsan átsiklott rajta a szemem "tudat alatt" úgy raktam össze, hogy 4 ohm (és 4 db is).
Erre értendő a válaszom (1).
8 ohmos sorosan 16 ohm, párhuzamosan 4 ohm.
Ha elbírja az erősítő, mehet párhuzamosan.
Hogy mit bírhat egy erősítő, nemrég volt róla szó, nem ismétlem:
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorak..
Szervizmérnök úr!
Nyilván te sose szoktál senkit leugatni durván, alpári módon...
Amikor rászolgál valaki, de akkor sem mondanám, hogy alpári módon. Csupán arról van szó, hogy amikor én felvilágosítok valakit a saját butaságáról, valami oknál fogva az gyakran telitalálat lesz. Fáj neki az igazság, de erről nem én tehetek. Nekem is fáj néha a hülyeség.
De komolyan, te amúgy miről beszélsz?
Nézd már meg ezeket:
Privát üzenetek, amiket nekem küldtek, a magyar internet legaljában, a Gyakori Kérdések című kultúroldalon. Ezek viszont nem voltak jogosak, csupán ilyen primitív figurától származnak (hiszen önmagát is igazolja).
Úgyhogy, nekem te ne magyarázz...
"Úgyhogy, nekem te ne magyarázz..."
ROTFL
Elmehetnél politikusnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!