Ha a Napelemes lámpába veszek tölthető elemeket akkor az is jó lesz bele?
Amik benne vannak akkuk vagy is tölthető elemek ki hogy hívja. Azokat lehet cserélni mással pótolni. Nagyobb kapacitásúakat nem érdemes beletenni maximum ha 100-al nagyobb azokat még talán feltölti. A benne lévő töltésvezérlő arra lett kalibrálva amit gyárilag beletettek meg maga a pici napelem is annyira képes lényegében.
Egyébként ami gyárilag benne van kitudja mennyire régi azok 3-5 évig bírják maximum gyártástól számítva utána csökken a kapacitásuk vagy teljesen megadják magukat. Ezekről nem tudni mióta rohad bennük vagy kitudja meddig állt a raktárban amikor beszerelésre kerültek, ezeket érdemes is cserélni néhány használat után normálisra. Na meg ami rájuk van írva nem feltétlen fedi a valóságot, ezzel is érdemes tisztában lenni. A cserével mindenképp jól jársz de arra ne számíts hogy egész éjszaka világítani fog, ezek általában éjszaka közepéig bírják, meg attól függ mennyi ideig van napos helyen, milyen szögben süti a nap meg időnként érdemes lepucolni a napelem felületét mert a rárakódott por, meg egyéb kosz csökkenti a töltési teljesítményét mert árnyékol valamennyire. Ilyen praktikákkal is tudod növelni a töltési hatékonyságot hogy minél tovább világítson.
"azt bele teszem működni fog?"
Nem biztos.
Ha azért nem működik a mostanival mert a belseje korrodálódott a kapcsolónak, érintkezőknek, stb, akkor az akkucsere nem javítja meg.
"Most vettem őket az a nevük hogy Solar Disk Lights és az egyikben döglődik az akksi ezért gondoltam erre."
Én meg arra, hogy miért nem cserélteted ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!