Szerintetek vegyek most egy JBL Xtreme 2-t vagy gyűjtsek egy kicsit és vegyek egy JBL Partybox 100-at?
Leginkább csak itthon használnám, a hangsúly inkább a basszuson van.
Annyira nem hangoskodnék egyikkel sem, tehát nem arra kéne a Partybox sem, hogy bömböltessem, inkább csak nagy basszust szeretnék. Szerintetek melyiket vegyem meg?
Én sem hallgatom hangosan csak jó basszusokkal,le van crossolva 35hz re a mély ,de ezek 30,40,50centis nyomóval rendelkező ládák,nem kis müanyag cuclik.
Gondolom neked még a 70hz körüli hangok jó basszusnak számítanak,amíg nem probálsz egy nagyobb rendszert a 30-40hz tartományban.
Bár nem tudok a témához érdemben hozzászólni, én már kicsit idősebb korosztály vagyok, úgyhogy rá kerestem mik ezek a modellek (bár volt sejtésem).
Fiatalságomat juttatja eszembe amikor nekünk se volt pénzünk és fogalmunk se volt a "minőségről" zenei hangzásról, csaj szóljon és legyen hangos :)
kénytelen vagyok idézni egy hozzászólást:(extreme 2) de igazából bármelyik ma divatos műanyag "csodára" igaz.
"Csapnivaló hangminőség. Egy normális 5" vagy 8" stúdió hangfallal KLASSZISOKKAl nagyobb élmény zenét hallgatni, mint ezzel a PVC csőbe dobott adag sz@rral. Azok a cserepeket is lecsalogatják nektek : ) ! Nulla dinamika, rossz magas, túltolt közép és alsó-közép (basszusnak alig lehet nevezni azt amit kiad magából - 160hz-ig mehet le maximum). 150-200hz körül van egy nagyon durva kiemelése, hogy meglegyen a basszus-érzet. 70% felett pedig recseg, az összes basszusra távolról hasonlító hang is eltűnik."
egyedül akkor látom ezeknek a vackoknak értelmét ha a mobilitás mérvadó.
Minden más tekintetben pénzkidobás.
https://www.youtube.com/watch?v=AcpsfEWLPUg
Ez egy basszus teszt az előbbi linkelt első hangszóróról, szerintem egész jó ennyiért. Szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!