Honnan költséghatékony venni/rendelni csatlakozókat, aljzatokat?
Értem ezalatt, hogy kapni se lehet náluk olyat, ami belátható időn belül kontakthibás lenne, de masszívhoz képest meg egész vállalható árban vannak. Kábelre és nyákra szerelhető is kell, rendszerint hangtechnikára, nagyjából minden a gyakoribb csatlakozókból.
Akkor szakadt el a cérna, amikor kellet öt nyüves jack átalakító, és ugyanazt a kínait kaptam elektrotechnikai webshopból nem olcsón, amit már ilyen-olyan kínai forrásokból vásárolva/rendelve teszteltem már, hogy csak rosszul sikerült makett, minden létező hibát elkövetve, javíthatatlanra gyártva. Gyakorlatilag ma is csak az a két régi, full műanyagházas, akkori bóvli jack adapterem van, ami előtte is volt. Azok jók teljesen. A meglepetéskínaiak közül kettő már spontán szétesett, hozzápróbálva a kis jackhez egyértelmű, hogy rövidek a kontaktok. Kicsit megmozgatva minden egyes darab lötyög a helyén (valószínűleg forrasztva sincs), kicsit visszahajlítva a jó irányba nyilvánvalóvá válik, hogy sima vasdrót, nincs meg a minimális rugalmasság.
Szóval, te honnan szerzed a jót úgy, hogy meg is érje?
Köszönöm! Ez a baj a kínásokkal, hogy mindenféle árfekvésűt próbáltam, és ugyanaz a húgy. Azért kerestem inkább a szakboltit. Amivel ismét sikerült belefutni, csak most már kb egy nullával több ment a semmire, pontosabban a hajtépés lehetőségére.
Hát, megnéztem az oldalt, amit ajánlottál. Ők kábé az a kategória (vagy jó esetben a beszállítóik), aki ötszörakkora tolvaj, mint a bóvliárus. Hangszerboltban kétezerért lehet venni jack átalakítót, itt az első, ami elém gördül, tíz rongy. 12-t is sajnálok a szükséges 6 darabra, nem ér annyit az, amibe dugom. Ár szerint rendezve (hát, közelebb kellett hajolni, pedig kicsit nagyobb fontra csak futná a nyereségből...) találok 1000-ért, ami még mindig röhej kategória, de legalább közelebb kerültünk. Nem tudom, hány karátos aranyból csinálják milyen jónevű ötvösök szerszám nélkül azt az óránként három darabot, ami az egész világon elkészül, hogy 1000 a vége, a drágábbat meg már nem is értem...
Ha nekem fontos a kontakt,akkor nem átalakítózok hanem veszek rendes minőségi kábelt,és minőségi csatlakozót,majd megforrasztom.
Ha kell az adott eszközön is kicserélem az ajzatot.
Mint pl gyakori eset a régi erősítőknél a 6,3-as vagy az Xlr-ajzatot Neutrik Speak-on-ra.
Aliexpressről jót is lehet rendelni, csak meg kell nézni alaposan a vásárlók véleményeit is, illetve fotóit.
De az úgy nem megy, hogy jót is akarok, olcsót is akarok, Kínából meg nem akarok rendelni, mert azonnal kell és különben sem értek angolul (ezen a gyakori oldalon lehet találkozni ilyen elvárásokkal).
Nem, Aliexpressről lehet jó áron is rendelni, csak kell egy kis érzék a jó választáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!