Aktív hangfal mi az a L+ L- H+ H-?
Figyelt kérdés
Nem szól az aktív hangfal rákötöttem gépre úgy sem. Kiszedtem a hangszórót és láttam hogy nincs rákötve a hangszóró 4 kábel üresen van. Egy alaplapból jön ki mind a négy kábel és ez van hozzá írva. L+ L- H+ H-. Melyiket kell rakötni hogy működjön? Próbáltam a piros meg a kék kábelt rakotni elég torzan szólt.2020. máj. 9. 21:11
11/20 A kérdező kommentje:
Melyik kábelt kell rakotni hogy normálisan szóljon?
2020. máj. 9. 21:55
12/20 Szervizmérnök úr válasza:
A bekötés nem gond, de a torzítás végfokhibára utal, ami az erősítő javítását igényli.
Normális esetben az L vezetéket rákötöd a mélysugárzóra és máris rendesen szólnia kellene.
Ilyen szempontból még a polaritás sem számítana.
Más kérdés, hogy végül a polaritást illik helyesen, meg a magassugárzót is, de ettől még nem torzítana.
13/20 A kérdező kommentje:
Ha jól értem akkor a piros és a kék kábelt kell csak rakötnöm a hangszóróra? Csak mert ez megtörtént és akkor is eléggé torzan szólt :/
2020. máj. 9. 22:14
14/20 A kérdező kommentje:
Vagy a két-két kábelt kell osszekotnom? És úgy bele a hangszóróba?
2020. máj. 9. 22:16
15/20 Szervizmérnök úr válasza:
Piros és kék a mélysugárzó, sárga-fehér a magas.
Lehetne hibás persze a hangszóró is, de akkor, ha lekötöd a mélyet, legalább a magasnak tisztán kellene szólni.
Torzítás okozhat még a bemenet túlvezérlése is, de ha ez nem áll fenn, akkor végfokhiba esélyes.
16/20 Szervizmérnök úr válasza:
Vagyis torzítást okozhat.
17/20 A kérdező kommentje:
Rendben gyors megpróbálom. Amúgy írtam privatba nézd meg :)
2020. máj. 9. 22:20
18/20 Szervizmérnök úr válasza:
Itt csak a korábbi üzenet volt / van: 21:32.
19/20 A kérdező kommentje:
Most írtam privátba
2020. máj. 9. 22:30
20/20 Szervizmérnök úr válasza:
Ezek már olyan dolgok, ami az erősítő javításához tartozik, távolról nem megállapítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!