Valaki elmagyarázná hogy működik a smart tv?

Figyelt kérdés
Szeretnék smart tvt venni de olyan egyszerű vagyok hozzá mint a bot :D Volt már a sima tvhez okosító ami ugye úgy működött hogy a telefonon keresztül tudtuk csak használni, szóval mindkettő ment. Azt tudom hogy van a smart tv-n youtube meg van amelyiken netflix is. A kérdésem az hogy rendes böngésző is? Vagy azon csak youtubon meg netflixen lehet filmezni? És azt is tudom hogy olyat kell venni amiben van eleve wifi. De akkor ezt távirányítóval kell irányítani vagy ez hogy működik? Köszönöm ha valaki válaszol :)

2020. ápr. 29. 15:43
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A smart tv wifi használatával a hálózatra csatlakozik. Ez lehet vezetékes, vagy vezetéknélküli. Egy smart tv attól smart tv, hogy tudsz rajta YouTube-ot nézni, internetezni, jobb esetben alkalmazásokat telepíteni. Az attól is függ, milyen márkájú a tv. De remélem nem a legalja 45E forintos chinuqui márkáju FHD okostévét veszed meg, mert ezen még a YouTube sem fog elindulni. Egy normális smart tv 100E forint felett kezdődik. Az én tvmen(samsung) bejön a YouTube, a böngésző, és appokat is lehet letölteni.(appot csak smarthubbal rendelkező tvken használhatod)

Remélem segíthettem😀

2020. ápr. 29. 15:54
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A smart-os TV lényegében olyan mintha a TV okosítód be lenne építve a televíziódba.

Van webböngészője, sőt billentűzetet, egeret is tudsz rá csatlakoztatni, illetve pár beépített alkalmazás révén, mint a HBO Go, vagy az általad említett Netflix, elég csak rábögni, és már válogathatsz is a tartalmak közt (persze ehhez azért kell előfizetés is) . De szerintem a legtöbbet használt funkciója (nálam legalábbis), hogy beépített videólejátszóval rendelkezik, amit akár hálózati adattárolóról (NAS) is tud használni, vagy csak pendive-ról. Házimozi erősítőre kötve pedig ott az 5.1-es hangzás (ha olyan a film)

2020. ápr. 29. 16:14
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy specifikus alkalmazás érdekel, érdeklődj előtte, hogy az adott rendszeren megvan-e. Pl. Panasonic tévéken nincs HBO GO, de van pl. Netflix és YouTube.

A YouTube-ot, és talán másokat is nem csak a távszabályzóról lehet vezérelni, hanem a telefonról is, mint eddig, sokkal kényelmesebb.

Van böngésző is, de ne számíts számítógépes élményre, a legtöbb tévé hardvere gyenge, esetleg a böngészőben sincs túl sok funkció, de általában videókhoz megfelel (ha nem régebbi rendszert használnak).

2020. ápr. 29. 16:57
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek nagyon sokat segítettetek! Ment a zöld kéz mindenkinek :D
2020. ápr. 29. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!