Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » 2.1 Erősitő létezik? S milyen...

2.1 Erősitő létezik? S milyen árban?

Figyelt kérdés
Van egy yamaha mélynyomom mit egy 5.1es házimozi szetböl örököltem+. Na én azt a stereo hangfalaimhoz akarom rakni majd csak ezekhez kell egy erösitö mely sztereo, de van rajta rca mono kimenete mely ha leveszem az erősitőn a hangot azon is viszább vesz a jellből. Akik értenek a hangteknikához azok értik mit akarok. ien létezik ha igen mien árban vanak? kb20atamit rá áldoznék.
2010. júl. 27. 22:27
 1/8 Jovanny ***** válasza:
Vegyél egy használt autóerősítőt, elég egy 2 csatornás. Kösd hídban rá a mélynyomót. Tápláld meg egy használt számítógép táppal, jelet meg vegyél le neki egy elosztóval a sztereo kimenetről. Ennyi.
2010. júl. 28. 07:16
 2/8 anonim ***** válasza:

[link]

itt találsz!

az egyik jó haverom mondta a google!

2010. júl. 28. 11:32
 3/8 Jovanny ***** válasza:
Én is megnéztem ezeket, és tudtam volna ajánlani ilyet, de a kérdező max. 20 kilót szánna rá, ezekből meg a legolcsóbb is több mint duplája. Ezért ajánlottam a sufni tuningot. :D
2010. júl. 28. 12:33
 4/8 A kérdező kommentje:
A yamaha mélynyomóban van erősitő . a tipusa Yamaha-YST-FSW150 csak nekem olyan ersitö kell mint az 5.1es erősitők csak stereoban. magyarul2.1
2010. júl. 28. 17:19
 5/8 anonim ***** válasza:
én is olyan 2.1 vettem amiben a mélynyomóban van erősitő csak az egy gagyi Btech 4000 Ft volt!
2010. júl. 28. 17:32
 6/8 anonim ***** válasza:

Az, megint a h_ség diktál.... Számítógéptápról egy autós erősítőt megtáplálni jó nagy baromság, eszméletlen hülyeség. Kapcsolóüzemű tápról nem táplálunk egy erősítőt b_szod!!!! Ne legyünk már ennyire s_fejek.

Mi fogja neked leterhelni az 5V-os kört a tápban? Úgy le fog égni mint a huzat egy nagyobb impulzusnál. Arról nem si beszélve, hogy impulzusban jóval nagyobb teljesítményt vehet fel egy erősítő minta mit a táp elbír, de már alaból bukik a dolog.

Felejtsd el az atós erősítőt, amkiet ennyirét kapsz mind kakik, és még kéne hozzá építeni egy elég komoly tápot, ami 230-as AC-ből neked 12-es DC-t csinál. Ehhez kéne egy bazinagy trafó, egy diódahíd, pár szűrőkondi, meg pufferek, nem nehéz kivitelezni csak az alkatrészek drágák lennének.

Ha van erősítő a subládában, mivel aktív láda, akkor minek neked 2.1-es erősítő? Veszel egy sima stereo erősítőt, ami hajtja a két stereo hangfalad, ugyan azt a jelet adod az erősítőnek, mint a suberősítőnek. Ha számítőgépre kötöd, egy jack vagy RCA elosztóval elosztod ajelet, egyik megy a subládába, másik meg az erősítőbe. Ha alkalmas arra a stereo erőstő, akkor onnan is áthúzhatod az alacsonyszintű jelet a subládára, így elég 1x a rendszerhez lőnia subláda hangerejét, és az erősítőn állíthatod egyszerre az egész rendszer erejét. Vagy ha a PC után osztod el, akkor a PC-n húzgálod a hangerőszabályzót.

Vaterán nézz szét, lehet kapni 10-20-30 ezer ft-ért aranyat érő régebbi stereo erősítőket, amiknek nagyon jó hangjuk van, és nem csak hangzásban, de hangerőben is beaprítják a mai "csodákat".

2010. júl. 29. 15:11
 7/8 anonim ***** válasza:

Am meg azt a Yamaha subot nem nagyon fogod meghallani két normális polcsugárzó mellett se. Azért egy 17centis membránnal nem fog földbe döngölni, de még csak hozzátenni se a filmekhez.

Add el, a pénzhez hozzáteszed amit 2.1-es erősítőre szántál, abból veszel egy normális stereo gépet, hozzá vmi fasza hangfalat, és van egy frankó stereo rendszered, nem audiofil, de legalább külön erősítő-hangfal, ez is szól már egész jól (nem csak hagzásban, hangerőben is oda fog verni ha jól választassz).

2010. júl. 29. 15:17
 8/8 Jovanny ***** válasza:
15:11-- Köszönöm szépen az építő kritikát, ezt normálisabban is megfogalmazhattad volna. Autós multimédia szervízben dolgozom, van olcsó erősítőm, meg használaton kívüli tápom. Próbálgattam otthon, azt írtam le, amit tapasztaltam, ha az atx táp kapcsoló lábai rövidre vannak zárva, olyan szép 12V-ot ad, hogy megszólal. A teljesítményen és az áramerősségen is csodálkoznál. Az 5V részét lesz.rom. Egy 2 utas 350 Wattos erősítő ment róla szépen, egyiket sem sajnáltam volna, ha tönremegy, dehát nem mentek. Azért túlzásnak érzem a kirohanásod...
2010. júl. 29. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!