Vettem egy LG 22MK430 H-B IPS full Hd 22" monitort és van hozzá HDMI kábel de én csak VGA kábellel tudtam összekötni mert a videó kártyámon nincs HDMI csatlakozás! A videokártyán van egy DVI átalakító vga-ra így van most összekötve! A legnagyobb felbontást nem is engedi plusz ha sötét kép van például egy filmben este van akkor a monitor bal felső sarkán van egy kis világosabb folt meg egy kicsi a jobb felsőben is volt ami nem annyira zavaró de látszik! Ez most pixel hiba lenne vagy ha veszek egy HDMI videokártyát akkor megoldódik a gond? Amúgy máshol nem látszik semmi hiba például ha az asztalnál vagyok vagy mondjuk netezek! Vagy ha kikapcsolom a gépet és kiírja a monitor hogy no signal fehér betűkkel akkor ugye a többi része fekete és ott nincs hiba a sarokban! Elképzelhető hogy a HDMI csatlakozás lenne a ludas? Mert a monitor folyamatosan kéri a legnagyobb felbontást 1920× valahanyast de nemtudom belőni mert a képernyő felbontásnál csak 1600ig van és ha azt belövöm akkor homályos még nem bírja! Azért kérdezem mert 3 napig lehet vissza vinni ha pixelhibás...Egy amd Radeon kártya van a gépbe! Vagy vegyek egy HDMI videokártyát a gépbe esetleg azzal megpróbálni? Köszönöm ha segítetek!!
Egyrészt létezik DVI-HDMI átalakító, másrészt én valószínűbbnek tartom, hogy amit tapasztalsz, az a háttérvilágítás egyenetlensége. Pixelhiba nem lehet, az ugyanis egy pixel hibája, és folyamatosan fennáll. Egy kép egyébként sokat segítene, hogy normális jelenség-e.
2020. ápr. 22. 06:55
2/7 Szervizmérnök úr válasza:
"kiírja a monitor hogy no signal fehér betűkkel akkor ugye a többi része fekete és ott nincs hiba a sarokban"
Mert ez a monitor le tudja szabályozni a háttérvilágítást a sötét részterületen is, míg a másik esetben talán nem tette valamiért, mindenesetre IPS-kijelzőknél ilyen foltos jelenség gyakori, szinte természetes, vagy van még rosszabb is. Minden sarokban például.
Azt az átalakítót ettől függetlenül mihamarabb dobd ki, lehet kapni olyan kábelt is, aminek egyik vége HDMI, másik DVI.
Ez a két forma ugyanis teljesen azonos jelet hordoz, amit nem is kell átalakítani, csak rontod a minőséget, feleslegesen.
Próbáltam jól fotózni annyi hogy nem ilyen erősen látszik mint a képen halványabb illetve kisebb területen látszik a bal és jobb felső sarokban és sokkal halványabb de észrevehető!
2020. ápr. 22. 09:31
4/7 Szervizmérnök úr válasza:
Ez csak a szokásos ezeknél, hibának sem számít, ha kellemetlen is.
Ha nem tudod vagy nem akarod kicseréltetni (pláne, ha majd kapsz egy ennél rosszabbat), van egy olyan jelenség is, hogy csak eleinte zavarja az embert, később megszokod és már fel sem tűnik.
2020. ápr. 22. 09:41
5/7 Szervizmérnök úr válasza:
Privát üzenetre: te tudod, de kártyacsere helyett egyszerűbb lenne egy DVI-HDMI kábel.
2020. ápr. 22. 10:18
6/7 anonim válasza:
Igazából már meg lett válaszolva a kérdésed, a képek csak igazolták a gyanúm. Ráadásul Szervizmérnök úr szerint is szokásos, aki biztos több készüléket látott, mint én. Csak emiatt nem kell videokártyát cserélni, ráadásul az önmagában megérne egy külön kérdést. Tökéletes lesz az átalakító.
2020. ápr. 22. 15:33
7/7 A kérdező kommentje:
Igen nektek volt igazatok vettem is egy ilyen átalakítót és engedi a full hd-t is! De ugye a világos folt az megmaradt amikor mondjuk filmben sötét van vagy játékban! Gondolom hozzászokok csak azért kérdeztem hogy ha pixel hiba lenne azt csak 3napig cserélik! Bocsi első komolyabb monitorom nem értek sokat hozzá!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!