Miért sötét a tv képe külső hdd-s filmlejátszoról?
Samsung UE 55 RU7022KXXH 4K UHD tv. Amikor a sima tvt nézem akkor világos jól látható, fényes. De amint letöltök egy 4ks filmet és azt adathordozon elinditom a film sötét. Este lehuzott redönnyel is sötétnek tünik. A beállitásokban a háttérfény maxon van a fényerő gyárin, azzal nem szoktam világositani,mert egyenletlenül fényes lesz és elvesznek a színek. Mindenkinek sötétebb? Vagy csak a hdr miatt?
A másik tv ami lg és fullhd ott világos marad.
HDR miatt biztos, nem, legalábbis én nem tapasztaltam ilyet HDR jel esetén sem.
Külső eszköz lejátszás alatt is nézted a beállításokat? Az én TV-men pl mindem egyes forrás esetén más és más beallítasok lehetnek.
"a fényerő gyárin, azzal nem szoktam világositani,mert egyenletlenül fényes lesz és elvesznek a színek."
Igen, mert a TV-s technikában a fényerő / brightness valójában a feketeszint eltolása, csak ez már a televíziózás kezdetén kicsit félrevezető nevet kapott és úgy maradt.
Kontraszt meg a fehérszint (klasszikusan a videojel amplitúdója, erősítése), amit a feketeszinthez képest kell érteni.
Ezt csak zárójelben.
Nálam hellyel közel minden default, minden kép/mozgás javító hülyeség ki van kapcsolva. Egyedül amit bekapcsolva hagytam az a 4K felskálázás Monitor üzemmódban. Mivel nézed? Van lehetőség egyéb lejátszót telepíteni? Próbáltad már nem.HDR hanem sima akármilyen AVI esetén mi a helyzet?
Enyém egyébként egy philip 49PUS7503/12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!