Mi kattog a tv-ben?

Figyelt kérdés

Nem vagyok egy műszaki zseni ezt szögezzük le szóval ha valami tök alap dolgot kérdezek ne követtetek meg :D

Amikor bekapcsolom (és szemből nézzük) a jobb alsó felén hátul valami azonnal kattanik egyet.

Ha kikapcsolom akkor viszont nem azonnal kattanik hanem kikapcsolás után 3-4 percel

A tv egy LG E8, (újan vettem tehát nem használt)

2020. ápr. 17. 19:15
 1/3 Szervizmérnök úr ***** válasza:
93%

A főtápegység reléje kattan.

Miután van egy segédtápegység is, ami a készenléti tápot biztosítja, ez folyamatosan kapja a 230 V-ot.

A főtápot viszont relé kapcsolja, egyes nagyobb teljesítményű típusoknál.

2020. ápr. 17. 19:21
 2/3 A kérdező kommentje:

Értem köszönöm.

Azért tűnt fel a dolog mert volt már jó pár tv-m de egyiknél sem volt ez a kattanás.

2020. ápr. 17. 20:07
 3/3 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Plazmáknál volt jellemzően relé, de néhány LCD-ben is előfordult. Nem is csak egyes régebbi típusokban, hanem viszonylag újabb Samsungban is láttam például.

De összességében nem ez a jellemző megoldás, ezért lehet vele ritkábban találkozni.

2020. ápr. 17. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!