Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » 4x4es szobába milyen hangrends...

4x4es szobába milyen hangrendszert válasszak?

Figyelt kérdés

Szeretek filmezni, a nagy hangerő nem fontos, inkábba a normális hangzás a fontosabb.

Nagyobb hangfalak, vagy kis hangszórók is jók?

Kell komolyabb, vagy elég egyszerübb (mindent a mélynyomó hátuljába dugós)?

Sajnos nem értek a témához, en csak térhangzást szeretnék. Hangprojektorral mi a helyzet? Bár hallottam, hogy az nem a legjobb. 7.1 felesleges?

A rászánt pénz olyan 150.000 korul lenne,de 30ezer is játszik, ha tudja az elvártakat.

2020. ápr. 13. 21:51
 1/5 anonim ***** válasza:
55%

Ha engem kérdezel, még az 5.1 is felesleges. Egy jó sztereó rendszer sokkal jobban tud szólni, mint egy hasonló árban lévő 5.1.

A legjobb hangfal, amit valaha hallottam, nem más mint egy házilag készített láda, MNC méllyel, Videoton magassal. Halál komoly. Szóval ennyit a gondosan megtervezett drága dolgokról...

2020. ápr. 13. 22:01
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Most tényleg minden alternatíva érdekel, mert szűk a hely. 5.1 is nehezen fér el szerintem, mert hát nagy ágy van + egy két személyes kanapét akarok, igy a szekrényeken megy a spórolás. Szeretném ha valaki írna még, mit gondol a sima sztereóról, mert 7.1et tudom milyen, sima tv tudom milyen, 5.1 azt csak tippeltem, hogy jo.:)
2020. ápr. 13. 22:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem az a véleményem, hogy azért filmnél az 5.1-et nem tudja egy szereó rendszer pótolni, ezek a kishangszórós, egyben rendszerek meg úgy szólnak mintha kihagyták volna belőlük a közép hangcsatornát.

Nekem az 5x4-es nappaliban egy cirka 15 éves Jamo házimozi hangfalszettem van, hozzá egy Yamaha RXV-495RDS erősítő. Elsők álló hangfalak, hátul meg a falra vannak szerelve a szatellitek. Van egy kisebb mélynyomó is a rendszerben, de szinte nem is használom, nélküle is teljesen jó hangzást ad.

2020. ápr. 14. 08:56
 4/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:
52%

Sokáig én is leragadtam a sztereónál a házimoziban, egyszerűen nem érdekelt különösebben a dolog.

De egyszer csak rávettem magam, hogy legyen inkább 4.0, azóta azt mondom, sokkal kellemesebb így a moziélmény.

Csak már nem akarom szajkózni, itt is írtam róla:

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorak..

Noha a linkelt kép nem pont úgy van, a két hátsó hangszóró távolabb van egymástól.

2020. ápr. 14. 09:39
 5/5 anonim ***** válasza:
Csak azért írok, mert a sima sztereóról is kérdeztél. Nekem ilyesmi van, már nem egy fiatal darab, elvileg van benne "trükkös" sorround hatás, aminek nyilván nem sok köze van az igazihoz, de azért érezhető némi különbség, főleg filmnézésnél. Kicsit máshogy is használom zene hallgatáshoz és filmekhez. Utóbbinál széjjelebb szoktam tolni a hangszórókat (kis állványon vannak, könnyűek, mozgathatók) és rányomom a DBB-t, amit zenénél én nem igazán szeretek használni. Így kapok némi térhatás-szerűséget, de persze csak oldalról, hátsó hangzás nincs (honnan is lenne..), ezért néha hiányzik a több hangszórós rendszer. Most el is férne a 20 m2-en, ahol korábban laktam, sokkal kisebb volt a szoba, oda ez tökéletesen megfelelt.
2020. ápr. 14. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!