Fejhallgatóval el lehet valahogy érni mélynyomó méységeket?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy (házimozi) mélynyomóra emlékeztető mélyhangokat. A kanapé remegést el kell engedni, de hangélmény elérhető headset-tel?
2020. ápr. 13. 16:32
 1/9 anonim ***** válasza:

Persze, olyat kell venni.

Nekem egy sima iPhone fülesem van, tökéletes a hangzása (az én fülemnek).

2020. ápr. 13. 16:34
 2/9 anonim ***** válasza:
56%
Nem. A mélynyomó nem véletlenül ad olyan brutál mély hangokat: nagy a membránja. Ezért is van rá szükség egy házimozi rendszerben, egy átlagos hangszóró a méreténél fogva erre képtelen. Egy fejhallgatót nem lehet olyan nagyra csinálni, hogy képes legyen rá. Egy hangszórót még lehetne, de akkora energiaigénye van, hogy egy nem külön erre tervezett erősítő elfüstöl.
2020. ápr. 13. 16:36
 3/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Aliexpressen láttam kétutas fejhallgatókat, amiben külön "mélysugárzó" is van. A leírások szerint épp azért, hogy közelítsen az élmény a nagyokhoz.

De nem hallottam még ilyet, gyakorlatban nem is mennék rá erre, hogy a fülem gyilkoljam.

2020. ápr. 13. 17:35
 4/9 anonim ***** válasza:
A mélyhangokat nem csak a füleddel hallod, ezért a válasz: igen, a hertzet el lehet érni, de az érzést nem. A füled kb 20hzig érzékeli a mély hangokat, de egy jó mélyláda lemegy ez alá is bőven, 13-15 hertzre is, amit már csak érzel, a csontjaid nagyszerű vezetők. Ezt egy fejhallgatóval nem tudod elérni.
2020. ápr. 13. 17:49
 5/9 A kérdező kommentje:

Sima iPhone fülesem nekem is van. Annak elég lapos a hangja.

Akkor mélynyomó nélkül nincs igazi mélyhang, értem.

Köszönöm a válaszokat!

2020. ápr. 13. 20:10
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Fogsz egy bass pump nevü rezonátort,azt rászereled a foteledre..

Mindjárt meg lesz az élmény is..

2020. ápr. 14. 16:33
 7/9 A kérdező kommentje:
Ez tényleg csak annyit csinál, hogy rázza a fotelt?
2020. ápr. 14. 23:31
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen

De a zene hullámaira.

Brutál mélyre le tud menni,én próbáltam forgószékkel,ott nagyot ütött,lábdobos élőzenéhez,filmhez nagyon jó.

Aztán találtam egy régi széket,azzal meg nagyon alacsony frekire le tudott menni,basszusos rap zene,meg ilyenek nagyon állatok voltak,mint a mennydőrgés,,imádtam.

Túl nagy teljesítmébynél,viszont homályosan láttam a monitort,szóval valakinél ez lehet hányingert is okozhat..

De jó móka.

Egy 100wattos erősítővel már szépen elmegy.

2020. ápr. 15. 21:55
 9/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. Majd lehet teszek vele egy próbát.
2020. ápr. 15. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!