Milyen hangfalat ajánlanátok zenehallgatáshoz?
Szeretnék vásárolni új hangfalakat, zenehallgatásra használom őket.
Most egy GX Gaming hangfalam van, ez a típus:
Ugye ahogy a neve is adja, ez inkább gamer hangfal.
A helyzet az, hogy én nem értek nagyon a hangfalakhoz, inkább fejhallgatót használtam eddig.
Ami a kinézetét illeti, szeretném ha nem ilyen "modern" "csillogós" lenne, hanem valami szép fa, vagy természetesebb hatású.
Mit vegyek figyelembe vásárlásnál, milyen értékeket kell néznem?
Pl.: mint fejhallgató vételnél, hogy nyitott vagy zárt-e.
Még valami:
A hangfalat a laptopomhoz hozzákötve használom.
Egy standard jack-dugó véggel érkezett, és ezt csatlakoztatom a laptophoz a mostani hangfalamnál.
Pl.: találtam egy ilyen hangfalat:
https://www.youtube.com/watch?v=qyTjoHkhAHs
Ez elég drága, 100ezer forint felett van, de mit nyújt pontosan ennyi árért?
Az én mostani hangfalamnak van külön "doboza" a basszushoz, ez viszont csak kettő hangfal.
Ez miért van?
Köszönöm ha valaki időt szán és válaszol a kérdéseimre.
"mostani hangfalamnak van külön "doboza" a basszushoz,"
Ennek kettő is van, és beleépítették a maradék többi cuccot, hogy ne legyen szanaszét.
A te hangfalad 2.1, az ugyanaz, mint a sztereo (2.0), csak ki van spórolva belőle egy mélynyomó. Sztereo rendszerben két mélynyomó van, 2.1-esben egy. Amit linkeltél valami audiofil cucc, rossznak biztos nem rossz, viszont az azért nem ritkán fordul elő, hogy a mostani hangfalal túl vannak árazva. Bár itt értem, hogy wireless, hipermodern, meg minden, de amúgymeg a vezeték nélküli kapcsolat alapból rosszabb hangminőséget produkál, mint a vezetékes. Persze ehhez olyan rendszer is kell. És ez a másik oldala. Fölösleges százeszres habgfalat venned, ha laptopon fogod lejátszani a zenét. Annak a zenének olyan minősége lesz, mint a laptop hangkártyájának. Mindig a leggyengébb láncszem határozza meg a hangzást. Egy százezres hangfalnak akkor fogod hallani az előnyét, ha veszel hozzá 20 ezres kábeleket, és szintén 100 ezres erősítőt, meg lejátszót.
Nézegess vaterán, jófogáson, hfp aprón, a régebbi cuccok nagyobb része olyan kinézetű, mint amit leírtál, mint a maiaknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!